Αθλητισμός|08.12.2020 18:49

Κλάτενμπεργκ: «Αριστα» σε Φωτιά για Τούμπα και Ευαγγέλου για Περιστέρι

Newsroom

Σύμφωνος με την απόφαση του διαιτητή Φωτιά και της ομάδας του VAR να αποβάλλει τον Ομάρ Ελ Καντουρί, δίχως να καταλογίσει πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ για το χτύπημα του Σουάρεθ στον Μαροκινό μέσο, εμφανίστηκε ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ στην εβδομαδιαία ανάλυση των αμφισβητούμενων φάσεων.

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΕΔ, ισχυρίστηκε ότι η απώθηση του Ισπανού αμυντικού προς τον Ελ Καντουρί δεν στοιχειοθετεί κάτι περισσότερο από κίτρινη κάρτα («η ενέργεια αυτή δεν είναι βίαιη ούτε έχει μοχθηρία και συνεπώς δεν πληρούνται όλα τα κριτήρια για να δοθεί κόκκινη κάρτα» αναφέρει χαρακτηριστικά) ενώ έκρινε ως σωστό τον μη καταλογισμό πέναλτι.

Αναλυτικά ο Κλάτενμπεργκ είπε για την επίμαχη φάση: «Ο διαιτητής στη συνέχεια παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τον παίκτη της ομάδας του ΠΑΟΚ για εκδήλωση επιθετικής συμπεριφοράς στον αντίπαλο του. Ο VAR έλεγξε το περιστατικό και διαπίστωσε ότι ο παίκτης της ομάδας του ΠΑΟΚ επέδειξε βίαιη διαγωγή και συνέστησε στο διαιτητή να επανεξετάσει την απόφαση του. Ο διαιτητής εξέτασε το περιστατικό και απέβαλε με κόκκινη κάρτα τον επιτιθέμενο του ΠΑΟΚ ενώ παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τον αμυνόμενο.

Η ΚΕΔ συμφωνεί με την τελική έκβαση καθώς η επαφή για την μπάλα ήταν κανονική και συνεπώς δεν υπήρξε παράβαση πέναλτι. Η ενέργεια του παίκτη της ομάδας του ΠΑΟΚ να χτυπήσει με το κεφάλι του στο στήθος τον αντίπαλο του ήταν μια ξεκάθαρη ενέργεια βίαιης διαγωγής ενώ σωστή ήταν και η κίτρινη κάρτα στον παίκτη της ομάδας του Αστέρα Τρίπολης για την υιοθέτηση επιθετικής στάσης απέναντι στον αντίπαλο του.

Έπειτα από το μη καταλογισμό πέναλτι ο επιτιθέμενος αντέδρασε προς την ενέργεια του αμυνόμενου, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του αμυνόμενου να χρησιμοποιήσει τα χέρια του προσπαθώντας να διώξει τα χέρια του αμυνόμενου από το σώμα του. Η ενέργεια αυτή δεν είναι βίαιη ούτε έχει μοχθηρία και συνεπώς δεν πληρούνται όλα τα κριτήρια για να δοθεί κόκκινη κάρτα».

Ο αρχιδιαιτητής καταρρίπτει και τα παράπονα του Άρη για την διαιτησία στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο. Ο πρόεδρος της ΚΕΔ, τονίζει ότι ορθώς δόθηκε πέναλτι και δεύτερη κίτρινη στον Ροζ, δικαιώνοντας απόλυτα τους Ευαγγέλου - Μανούχο, ενώ στη φάση που ο Άρης διαμαρτύρεται για πέναλτι σε ανατροπή του Μάνου, ο Κλάτενμπεργκ τόνισε ότι δεν υπάρχει παράβαση, ενώ ακόμα κι αν είχε δοθεί πέναλτι, τότε αυτό θα είχε αναιρεθεί μέσω VAR, αφού η φάση είχε ξεκινήσει από φάουλ που κάνει παίκτης του Άρη με επικίνδυνη προβολή.

Σε ό,τι αφορά την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Βόλο, ο Άγγλος αρχιδιαιτητής τονίζει ότι ορθώς δόθηκε πέναλτι στον Βόλο, αλλά λανθασμένα δεν παρατηρήθηκε με κίτρινη κάρτα ο Ουσεϊνού Μπα (ο οποίος είδε κίτρινη προς το τέλος του ημιχρόνου για άλλο επικίνδυνο μαρκάρισμα), ενώ ορθώς ακυρώθηκε στην επανάληψη το γκολ για την ομάδα της Μαγνησίας για επικίνδυνη προβολή πάνω στα χέρια του Ζοσέ Σα.

διαιτησίαΚΕΔΜαρκ ΚλάτενμπεργκSuperLeagueΠΑΟΚΑρης