Αθλητισμός|03.01.2019 18:38

Τσιτσιπάς και Σάκκαρη «λύγισαν» Φέντερερ και Μπέρνσιτς (vids)

Κώστας Ασημακόπουλος

Έχοντας απέναντι τους το κορυφαίο δίδυμο του πλανήτη, Ρότζερ Φέντερερ και Μπελίντα Μπέντσιτς, που είναι και οι κάτοχοι του περσινού Χόπμαν Καπ, ο Στέφανος και η Μαρία σημείωσαν ιστορική νίκη με 2-1 (4-3, 2-4, 4-3) και έκλεισαν με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο το φημισμένο τουρνουά στο Περθ της Αυστραλίας.

Βέβαια, το ελληνικό δίδυμο έπρεπε να πετύχει τρεις νίκες κόντρα στην Ελβετία για να εξασφάλιζε την πρόκριση στον τελικό.

Ο ελληνικός θρίαμβος πανηγυρίστηκε δεόντως από τον Τσιτσιπά και τη Σάκκαρη, με τον 20χρονο να αποθεώνει τη συμπαίκτριά του που πήρε τον τελευταίο πόντο και αγκαλιασμένοι όπως ήταν στράφηκε προς την κάμερα φωνάζοντας «για την Ελλάδα». Την ίδια ώρα εκατοντάδες θεατές τους αποθέωναν, ενώ οι ομογενείς είχαν στήσει τρελό πανηγύρι.

Είχαν προηγηθεί οι μονές αναμετρήσεις όπου ο Τσιτσιπάς και η Σάκκαρη εντυπωσίασαν. Σε αγώνα σταθμό για την καριέρα του 20χρονου Τσιτσιπά βρέθηκε αντιμέτωπος με το ίνδαλμά του, Ρότζερ Φέντερερ από τον οποίο ηττήθηκε στις λεπτομέρειες με 7-6 (6), 7-6 (4). Σε καταπληκτική μέρα βρέθηκε η Σάκκαρη, η οποία νίκησε 6-3, 6-4 την Μπέντσιτς και ισοφάρισε σε 1-1 τις ελληνοελβετικές μονομαχίες.

Τελικά η νίκη κρίθηκε στο διπλό. «Τα καταφέραμε. Βέβαια, αν μου λέγατε πιο πριν ότι θα νικούσαμε την Ελβετία θα σας έλεγα ότι είστε ψεύτες. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήλθε εδώ, μας έκαναν να νιώσουμε λες και ήμασταν στην Αθήνα», είπε ο Τσιτσιπάς, ενώ μεγάλη σημασία είχε και η τοποθέτηση του Φέντερερ: «Απολαμβάνω να παίζω με τα νέα παιδιά όπως ο Τσιτσιπάς. Φέρνουν κάτι διαφορετικό και κάτι που δεν είχα δει μέχρι σήμερα».

T
T
T
T
Ρότζερ ΦέντερερΜαρία ΣάκκαρηΣτέφανος Τσιτσιπάς