Αθλητισμός|10.12.2020 00:47

Basket League: Λάρισα και Λαύριο «σκότωσαν» ΠΑΟΚ και Αρη

Newsroom

Με τον ψύχραιμο Σμιθ κι ένα απίστευτο νικητήριο κάρφωμα του Γουέμπ, 2,7 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, η Λάρισα κέρδισε 93-91  για την Basket League στη Θεσσαλονίκη τον ΠΑΟΚ, ο οποίος πελαγοδρομούσε την τέταρτη περίοδο και «γκρέμισε» ό,τι πήγε να χτίσει με την καλύτερη εικόνα του στα προηγούμενα παιχνίδια του. Ο ΠΑΟΚ έμεινε με τις εντυπώσεις σε Πάτρα και ΟΑΚΑ, αλλά βελτίωσε την εικόνα του. Σήμερα, ήθελε να ξεκινήσει να κεφαλαιοποιεί τη βελτίωση αυτή, αλλά κάπου στις αρχές της τέταρτης περιόδου, πίστεψε ότι όλα τελείωσαν.

Η Λάρισα με τον Παπαδάκη και τον Καμπερίδη να την κρατάνε και τους Σμιθ (22π.) και τον Γουέμπ (20π.) καθοριστικούς στο τέλος, κατάφερε να πάρει την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα και μάλιστα, συνδυάζοντας τη με μια σπουδαία εμφάνιση. Για τον ΠΑΟΚ, ο Γκρίφιν είχε 17 πόντους, αλλά στο τέλος ήταν εκτός ρυθμού, ο Τέρνερ είχε 12 πόντους, όλους στο δεύτερο ημίχρονο, ο Κακλαμανάκης 14, αλλά βγήκε με 5 φάουλ και πλήρωσε το άγχος που είχε από... παντού στα τελευταία λεπτά. Την Κυριακή, το ντέρμπι με τον Άρη, παίρνει πλέον οριακό χαρακτήρα...

Δεύτερη σερί νίκη για Λαύριο

Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα πανηγύρισε το Λαύριο, αυτή τη φορά με αντίπαλο τον Άρη με 92-71, σε ένα παιχνίδι που η ομάδα του Χρήστου Σερέλη έλεγχε απόλυτα από τα μισά του δευτέρου δεκαλέπτου και έπειτα. Οι γηπεδούχοι είχαν καλύτερα ποσοστά ευστοχίας, υπερτερούσαν σε ριμπάουντ και δημιουργία και παρά τα αρκετά λάθη στα οποία υπέπεσαν δεν ένιωσαν τους αντιπάλους τους να τους απειλούν από τη στιγμή που η διαφορά άγγιξε τους 20 πόντους.

Από τους νικητές ο Άλφα Ντιαλό πραγματοποίησε ακόμα μια γεμάτη εμφάνιση (16π., 5 ριμπ.), μετά από αυτή απέναντι στο Περιστέρι, ενώ και ο νέος παίκτης του Λαυρίου, Γκλέν Κόζεϊ (19π., 5/5 3π., 4 ασ.) ήταν αυτός που με 4/4 τρίποντα στο δεύτερο δεκάλεπτο εκτόξευσε τη διαφορά για τους γηπεδούχους. Από πλευράς ηττημένων ο Γιάννης Κουζέλογλου ήταν αυτός που ξεχώρισε με 19 πόντους και 4 ριμπάουντ.

ΠΑΟΚΑρηςΛαύριοBasket League