Αθλητισμός|09.12.2020 21:15

Γροθιά στον ρατσισμό: Γονάτισαν οι παίκτες στο Παρί - Μπασακσεχίρ στον ύμνο του Champions League

Newsroom

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τη ρατσιστική συμπεριφορά του Ρουμάνου διαιτητή Σεμπάστιαν Κολτσέσκου στο επεισοδιακό παιχνίδι της Παρί Σεν Ζερμέν με την Μπασακσεχίρ για το Champions League, που ώθησε την τουρκική ομάδα να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο του Παρκ ντε Πρενς σε ένδειξη διαμαρτυρίας, οι δυο ομάδες μια ημέρα μετά έστειλαν το δικό τους μήνυμα κατά του ρατσισμού.

Αμέσως μετά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο και ενώ ακουγόταν από τα μεγάφωνα ο θρυλικός ύμνος της διοργάνωσης, οι παίκτες των δύο ομάδων όπως και ο διαιτητής γονάτισαν γύρω από τη σέντρα του γηπέδου, ενώ πολλοί εξ αυτών ύψωσαν και τη γροθιά τους σε μια συμβολική κίνηση. Την ίδια ώρα στα μάτριξ του Παρκ ντε Πρενς υπήρχε το μήνυμα της UEFA «No to Racism», ενώ στις εξέδρες του γηπέδου είχε τοποθετηθεί και πανό με μήνυμα στήριξης στον Καμερουνέζο βοηθό προπονητή της Μπασακσεχίρ, Πιερ Γουεμπό, ο οποίος ήταν εκείνος, ο οποίος έπεσε θύμα της ρατσιστικής συμπεριφοράς του Ρουμάνου διαιτητή. Μάλιστα, οι παίκτες και τα στελέχη των δύο ομάδων φόρεσαν από κοινού μπλουζάκια με το ίδιο μήνυμα και τα σήματα των συλλόγων.

Ηδη η UEFA έχει προαναγγείλει έρευνα για το περιστατικό, ενώ σε μια ένδειξη ότι ουσιαστικά αποδέχεται τις καταγγελίες της Μπασακσεχίρ, προέβη άμεσα σε αλλαγή της διαιτητικής ομάδας για τη συνέχεια του παιχνιδιού.

ρατσισμός αθλητισμόςΜπασακσεχίρΠαρί Σεν ΖερμένChampions LeagueρατσισμόςΣεμπάστιαν Κολτσέσκου