Αθλητισμός|10.12.2020 23:19

Πλήρωσε τις γκέλες με Ομόνοια ο ΠΑΟΚ - Εγραψε ιστορία ο 16χρονος Κούτσιας

Newsroom

Ο ΠΑΟΚ αδίκησε τον εαυτό του στους ομίλους του Europa League και αποκλείστηκε πρόωρα πληρώνοντας ουσιαστικά τις δύο γκέλες με την Ομόνοια. Ως εκ τούτου, το τελευταίο παιχνίδι με τη Γρανάδα στην Τούμπα, το 200ό στα Κύπελλα Ευρώπης, είχε διαδικαστικό χαρακτήρα για τον Δικέφαλο που ήθελε να παίξει για το γόητρο και την ιστορία του. Και έφυγε από τη διοργάνωση με το κεφάλι ψηλά και με μια αξιοπρεπή εμφάνιση στο 0-0 με τον ισπανικό σύλλογο.

Ο Πάμπλο Γκαρσία πάντως ενόψει και του επερχόμενου ντέρμπι με τον Αρη στο «Κλ. Βικελίδης» έκανε ροτέισον δίνοντας ανάσες σε βασικούς αλλά και χρόνο συμμετοχής στη νέα γενιά μέλος της οποίας είναι ο ταλαντούχος Γιώργος Κούτσιας ο οποίος έγινε ο νεαρότερος παίκτης στην ιστορία του ΠΑΟΚ που αγωνίζεται στα Κύπελλα Ευρώπης. Ο νεαρός άσος του Δικεφάλου έπαιξε ως βασικός σε ηλικία 16 ετών και 10 μηνών και ξεπέρασε την επίδοση που κατείχε ο θρυλικός Σταύρος Σαράφης, ο οποίος είχε αγωνιστεί για πρώτη φορά με την ομάδα σε ηλικία 17 χρόνων και 7 μηνών απέναντι στη Λιέγη τον Σεπτέμβριο του 1967.

H πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς δημιουργήθηκε από την Γρανάδα που απείλησε με τον Πουέρτας στο 13' αλλά ο Πασχαλάκης αντέδρασε εξαιρετικά στο τετ-α-τετ, ενώ ο Μολίνα έφτασε κοντά στο γκολ και στο 22'. Η επέμβαση του Ινγκασον όμως ήταν καθοριστική για να αποτραπεί το γκολ.

Ο ΠΑΟΚ που κυκλοφορούσε την μπάλα αλλά δεν είχε ευκαιρίες, απείλησε μία και... καλή στο α' ημίχρονο. Στο 44' ο Μουργκ εκτέλεσε το φάουλ ο Ααρόν έκανε κακή έξοδο, ο Βαρέλα πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέτυχε την εξωτερική πλευρά του αριστερού δοκαριού.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του ΠΑΟΚ βελτιώθηκε αισθητά στο ανασταλτικό κομμάτι καθώς η Γρανάδα με μεγάλη δυσκολία πατούσε την περιοχή του Δικέφαλου. Επιθετικά ωστόσο, παίκτες του Γκαρσία υστέρησαν καθώς δεν κατόρθωσαν να απειλήσουν μέχρι το 83' οπότε ο Σβιντέρσκι πλησίασε στο γκολ αλλά πλάσαρε άστοχα, ενώ στο 94' ο Πολωνός έχασε κι άλλη σπουδαία ευκαιρία για να χαρίσει στην ομάδα του το τρίποντο.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης (63' Ουαγκέ), Κρέσπο, Ινγκασον, Βαρέλα, Μουργκ, Εσίτι (63' Ντάγκλας Αουγκούστο), Ελ Καντουρί, Τζόλης (46' Αντρ. Ζίβκοβιτς), Κούτσιας (46' Τσιγγάρας), Τσόλακ (81' Σβιντέρσκι).

Γρανάδα: Ααρόν, Φουλκιέ, Νεούεν Πέρεζ, Σάντσεθ Μαρτίνεθ (67' Νέβα), Χερμάν, Κένεντι (67' Σουάρεθ), Αλμπέρτο Σόρο (75' Ματσίς), Μπράις (85' Σολδάδο), Μίγια (75' Γκοναλόν), Πουέρτας, Μολίνα.

ποδόσφαιροEuropa LeagueΓρανάδαΠΑΟΚΓιώργος Κούτσιας