Αθλητισμός|11.12.2020 00:33

Τελείωσε το... μαρτύριο για την ΑΕΚ: Υπόθεση δύο λεπτών η ήττα από τη Λέστερ

Newsroom

Να φύγει και να μην ξανάρθει τέτοια πορεία για την ΑΕΚ στα Κύπελλα Ευρώπης. Η Ενωση ολοκλήρωσε με ήττα τις υποχρεώσεις της στο Europa League καθώς έχασε από τη Λέστερ 2-0 για την τελευταία αγωνιστική της διοργάνωσης. Οι Κιτρινόμαυροι έμειναν ουραγοί στον όμιλό τους με μόλις τρεις βαθμούς από την εκτός έδρας νίκη με τη Ζόρια ενώ υπέστησαν άλλες πέντε ήττες, δύο από Λέστερ, δύο από Μπράγκα και μία από Ζόρια, όλες με... κατεβασμένα χέρια (Βαθμολογία: Λέστερ 13, Μπράγκα 13, Ζόρια 6, ΑΕΚ 3).

Το παιχνίδι στο Λέστερ ουσιαστικά κρίθηκε με το ξεκίνημά του καθώς οι Αλεπούδες μπήκαν στο παιχνίδι πολύ δυνατά σε αντίθεση με την ΑΕΚ που έπαθε ότι και σε προηγούμενα ματς. Δέχθηκε δύο γρήγορα και μαζεμένα γκολ στο 12' και στο 14' και ουσιαστικά η... σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Εκτοτε, η Λέστερ κατέβασε ταχύτητα κάνοντας διαχείριση, ενώ κι η Ενωση έπαιξε συντηρητικά για να αποφύγει τα χειρότερα.

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 12' με τον Ουντέρ, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Σβάρνα και εκτέλεσε τον Τσιντώντα για το 1-0. 

Και προτού κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των παικτών της Λέστερ προέκυψε και δεύτερο γκολ. Στο 14' ο Μπαρνς πέρασε τον Βασιλαντωνόπουλο μέσα στην περιοχή, σούταρε, η μπάλα βρήκε στον Νεντελτσεάρου και κατέληξε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Τσιντώτα, ο οποίος στη συνέχεια είχε ορισμένες εξαιρετικές επεμβάσεις που διατήρησαν το σκορ σε χαμηλά επίπεδα.

Η ΑΕΚ δειλά-δειλά προσπάθησε να αναπτυχθεί και να απειλήσει σε κάποιες περιπτώσεις αλλά δεν μπόρεσε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 2-0.

Λέστερ: Γουόρντ, Εβανς, Φοφανά (81' Μόργκαν), Τζάστιν, Τόμας, Ν’ Ντιντί, Τίλεμανς (81' Τσάντουρι), Πραέ, Ουντέρ, Μπαρνς, Ιχεανάτσο (67' Πέρεθ).

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Νεντελτσάρου, Χνιντ, Σβάρνας (56' Σάκχοβ), Βασιλαντωνόπουλος, Μιτάι, Σιμόες (80' Σιμόες), Κρίστιτσιτς, Μάνταλος (66' Αλμπάνης), Λιβάι Γκαρσία (56' Μαχαίρας), Ανσαριφάρντ.

Europa LeagueποδόσφαιροΛέστερΑΕΚ