Αθλητισμός|12.12.2020 22:26

Η επιστροφή στη Λεωφόρο ήταν... γλυκιά για τον Παναθηναϊκό

Newsroom

Ο κατηφορικός δρόμος που πήρε ο Παναθηναϊκός στο ξεκίνημα της σεζόν ήταν αδύνατο να συνεχιστεί για... πάντα. Το ρόστερ και η ποιότητα που διαθέτουν οι «πράσινοι» μπορεί να μην είναι για πρωταθλητισμό αλλά σίγουρα είναι για να βρίσκεται στην κορυφαία πεντάδα του πρωταθλήματος και στη διεκδίκηση των ευρωπαϊκών εισιτηρίων. Και φαίνεται πλέον ότι σταδιακά το «τριφύλλι» επιστρέφει στην κανονικότητα καθώς για πρώτη φορά από το ξεκίνημα της σεζόν πανηγύρισε τρεις σερί νίκες. Ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα στην επιστροφή του στη Λεωφόρο μετά από 31 μήνες και πήρε μια άνετη και συνάμα δίκαιη νίκη (2-0) που τον σταθεροποιεί στην πέμπτη θέση της Super League.

O Παναθηναϊκός φάνηκε να πατάει καλά στο γήπεδο από το ξεκίνημα και κεφαλαιοποίησε την υπεροχή του στο 33' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βιγιαφάνιες, οποίος σκόραρε για πρώτη φορά μετά την επιστροφή του στην ομάδα και μάλιστα στο γήπεδο, όπου αγαπήθηκε από τους φίλους του «τριφυλλιού». Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι έχασε τεράστια ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά της με τον εξαιρετικό Χατζηγιοβάνη στο 45', ενώ ο ΠΑΣ απείλησε να ισοφαρίσει με τον Κάργα ένα λεπτό πριν αλλά ο Διούδης απέκρουσε.

Ο Μπόλονι έχοντας το προβάδισμα στο σκορ, έκανε ακόμη πιο επιθετική την ομάδα του στο β' ημίχρονο ρίχνοντας στη μάχη αντί του Αλεξανδρόπουλου τον Αϊτόρ, ο οποίος μπήκε φουριόζος και στο 50' έχασε την ευκαιρία να σκοράρει, όχι όμως και στο 59' οπότε με εξαιρετικό «σκαφτό» διαμόρφωσε το 2-0. Εκτοτε όμως, οι «πράσινοι» έδειξαν να επαναπαύονται στο προβάδισμα που είχαν, επιτρέποντας στον ΠΑΣ να φτάσει κοντά στο γκολ σε δύο περιπτώσεις: στο 74' ο Πίρσμαν νικήθηκε από τον Διούδη, ενώ στο 78' ο Σάλιακας από το δοκάρι.

Αυτή τη φορά πάντως, ο Παναθηναϊκός είχε πιο καθαρό μυαλό στο φινάλε, είχε και περισσότερη τύχη με το μέρος του, πανηγυρίζοντας την τρίτη σερί νίκη του μετά τις επικρατήσεις με τον Παναιτωλικό και την ΑΕΚ.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Σάντσες, Βέλεθ, Σένκενφελντ, Ζαγαρίτης, Κουρμπέλης (72' Σερπέζης), Αλεξανδρόπουλος (46' Αϊτόρ), Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες (81' Καρλίτος), Χατζηγιοβάνης (72' Εμμανουηλίδης), Μακέντα (90' Ιωαννίδης).

ΠΑΣ Γιάννινα: Χουτεσιώτης, Σαλιάκας, Παντελάκης, Κάργας (46' Καρτάλης), Εραμούσπε, Μπρένερ (60' Ναουμέτς), Κάστρο (83' Δούμτσης), Σιόντης, Πίρσμαν, Ελευθεριάδης, Παμλίδης.

ΠαναθηναϊκόςΠΑΣ ΓιάννιναSuperLeagueποδόσφαιρο