Αθλητισμός|12.12.2020 21:55

Premier League: «Σούπα» αλά Μάντσεστερ το ντέρμπι της Γιουνάιτεντ με τη Σίτι

Newsroom

Το απόλυτο ντέρμπι του Μάντσεστερ εξελίχθηκε τελικά στο... απόλυτο τίποτα. Η Γιουνάιτεντ και η Σίτι αναδείχθηκαν ισόπαλες (0-0) σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, με λίγες κλασικές φάσεις και (σχεδόν) απογοητευτικό θέαμα. Η Σίτι έδειξε να υπερέχει αγωνιστικά και να πατάει καλύτερα στο γήπεδο, αλλά δεν κατόρθωσε να βρει το γκολ, η Γιουνάιτεντ είχε τις στιγμές της και τελικά φάνηκε και οι δύο προς το τέλος να αρκούνται και να ικανοποιούνται από το γεγονός ότι δεν έχασαν καθώς η μεν Γιουνάιτεντ μείωσε στο -4, η δε Σίτι στο -5 από τις προπορευόμενες στη βαθμολογία της Premier League Τότεναμ και Λίβερπουλ.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα στο πρώτο δεκάλεπτο φάνηκε ότι θα προσπαθήσει να παίξει το παιχνίδι της όμως συχνά δεν πίεζε στην μπάλα και γρήγορα έγινε σαφές ότι βασικός στόχος ήταν να μην χάσει. Στο 11' η Γιουνάιτεντ είχε καλή στιγμή αλλά ο ΜακΤόμινεϊ δεν πρόλαβε σε κενό τέρμα μετά την κεφαλιά του Λίντελοφ και στο 21’ οι φιλοξενούμενοι φάνηκε να είναι κοντά σε κάτι καλό αλλά ο Στέρλινγκ (συμπλήρωσε 17 ματς χωρίς γκολ κόντρα στην Γιουνάιτεντ!) συνέκλινε αλλά έκανε σερί προσποιήσεις χωρίς να σουτάρει ποτέ.

Στο 30’ η ομάδα του Σόλσκιερ θα μπορούσε να έχει κάνει κάτι καλό όμως μετά από αδιανόητο χτίσιμο από την άμυνα και στην εξέλιξη της φάσης, κλέψιμο του Φερνάντες, ο Ράσφορντ έδωσε στον Πογκπά αλλά το τελείωμα του Γάλλου ήταν απογοητευτικό. Στο 35’ χάθηκε η ευκαιρία του αγώνα, με τον Μαχρέζ στο τετ-α-τετ να ηττάται από τον Ντε Χέα και τον Ντε Μπρόινε να σουτάρει ψηλά.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός και οι καλές στιγμές ήταν ακόμα πιο χαμηλά. Ο Ράσφορντ στο 54’ απείλησε αλλά το τελείωμα με το αριστερό ήταν κακό και στο 68’ ξανά ο Ντε Μπρόινε δεν εκτέλεσε καλά από κοντά και βρήκε τα σώματα. Στο φινάλε ο Φερνάντες είχε κάποια σουτ όμως το 0-0 έμελλε να μείνει μέχρι το τέλος.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Γουάν-Μπισάκα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Σο, Φρεντ, ΜακΤόμινεϊ, Φερνάντες, Γκρίνγουντ (74’ Μαρσιάλ), Ράσφορντ.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Εντερσον, Γουόκερ, Ρούμπεν Ντίας, Στόουνς, Ζοάο Κανσέλο, Φερναντίνιο, Ρόδρι,  Ντε Μπρόινε, Μαχρέζ (66’ Φεράν Τόρες), Στέρλινγκ, Ζεσούς.

ποδόσφαιροPremier LeagueΜάντσεστερ ΓιουνάιτεντΜάντσεστερ Σίτι