Αθλητισμός|13.12.2020 00:13

Δοκάρι και μέσα η Ρεάλ που πήρε το ντέρμπι της Μαδρίτης με την Ατλέτικο

Newsroom

Οσοι έσπευσαν (και εφέτος) να ξεγράψουν τη Ρεάλ Μαδρίτης του Ζινεντίν Ζιντάν πλανώνται πλάνην οικτράν. Το έχει αποδείξει πολλάκις η πρωταθλήτρια Ισπανίας για το 2020 και τρεις φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης την τελευταία πενταετία υπό τις οδηγίες του Ζιζού ότι είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει. Μεσοβδόμαδα (κι ενώ προ εβδομάδων έμοιαζε να βρίσκεται σε αδιέξοδο) εξασφάλισε την πρόκριση και μάλιστα ως πρώτη στην επόμενη φάση του Champions League, ενώ το βράδυ του Σαββάτου (12/12) επιβεβαίωσε πως ήταν και παραμένει το αφεντικό στη Μαδρίτη. Η άνετη νίκη επί της Ατλέτικο με 2-0 δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης...

Η Ατλέτικο ήταν αήττητη επί δέκα σερί αγωνιστικές στη La Liga αλλά μια επίσκεψη στο σπίτι της μισητής και αιώνιας αντιπάλου ήταν αρκετή για να υποστεί την παρθενική της ήττα στο πρωτάθλημα. Η παράδοση επιβεβαιώθηκε που θέλει τους Μερένχες να μην χάνουν από τους Ροχιμπλάνκος, που νίκησαν για τελευταία φορά σε μεταξύ τους παιχνίδι τον Φεβρουάριο του 2016. Εκτοτε έχουν μόνο ήττες και ισοπαλίες σε εννέα σερί παιχνίδια στο ισπανικό πρωτάθλημα. Πάντως η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε που έχει πραγματοποιήσει καταπληκτική εκκίνηση με δέκα νίκες σε έντεκα αγωνιστικές και 21-4 γκολ, παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας μια διαφορά τριών πόντων από τη Ρεάλ και ένα παιχνίδι λιγότερο (Βαθμολογία: Ατλέτικο 26, Σοσιεδάδ 25, Ρεάλ 23).

Η Ρεάλ από το ξεκίνημα του ντέρμπι πάντως μπήκε προσηλωμένη στον στόχο και με μεγάλη αποφασιστικότητα ανοίγοντας το σκορ στο 15' με δυνατό σουτ του MVP Κασεμίρο, ο οποίος σούταρε την μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Ομπλακ, ο οποίος σε μια αντίστοιχη φάση στο 64' στάθηκε ακόμη πιο άτυχος καθώς ο «κεραυνός» που εξαπέλυσε ο Καρβαχάλ έστειλε την μπάλα αρχικά στο δοκάρι και στη συνέχεια στην πλάτη του Σλοβένου γκολκίπερ που χρεώθηκε με αυτογκόλ για το τελικό 2-0.

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μεντί, Καρβαχάλ (78' Ασένσιο), Κασεμίρο, Μόντριτς (88' Βαλβέρδε), Κρόος, Λούκας Βάσκεθ, Βινίσιους (78' Ροντρίγκο), Μπενζεμά

Ατλέτικο Μαδρίτης: Ομπλακ, Σάβιτς, Φελίπε (46'Λόντι), Ερμόσο, Τρίπιερ, Κόκε, Ερέρα (46' Κορέα), Καράσκο (46' Λεμάρ), Γιορέντε, Ζοάο Φέλιξ (60' Σαούλ), Λουίς Σουάρες (73' Κοντογκμπιά).

Ατλέτικο ΜαδρίτηςΡεαλ ΜαδρίτηςποδόσφαιροLa Liga