Αθλητισμός|13.12.2020 22:30

Ο Αρης νικητής στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ με πέναλτι «εφεύρεση» του Ναϊχάους

Newsroom

Ο Ολλανδός διαιτητής Ναϊχάους, ο οποίος ορίστηκε από την ΚΕΔ για να αποδώσει δικαιοσύνη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ του Αρη και του ΠΑΟΚ, έκανε ακριβώς το αντίθετο. Με μια διαιτησία-καρμανιόλα, καθώς υπέπεσε σε σωρεία λαθών (και μάλιστα σοβαρών), αλλοίωσε την εξέλιξη του ντέρμπι, στο οποίο αναδείχτηκαν νικητές οι Κίτρινοι με 1-0 χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπρούνο Γκάμα. Το πέναλτι ωστόσο που έκρινε το ντέρμπι μόνο ως φάντασμα μπορεί να χαρακτηριστεί δεδομένου ότι ακόμη και στην κανονική ροή της φάσης, όπως βεβαίως και στα ριπλέι, φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο Πασχαλάκης απομακρύνει την μπάλα προ του Μπερτόλιο, ο οποίος στη συνέχεια πέφτει στο έδαφος. Η σκανδαλώδης διαιτησία του Ναϊχάους, για την οποία εξέδωσε οργισμένη ανακοίνωση ο Δικέφαλος, επιβεβαιώθηκε και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, οπότε έκλεισε τα μάτια σε χέρι του Μπαγκαλιάνη εντός περιοχής

Ο Αρης με την επικράτησή του επί του συμπολίτη και αιώνιου αντιπάλου του, βρέθηκε ξανά στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας πίσω από τον Ολυμπιακό αφήνοντας τρίτο τον Δικέφαλο, που ήταν ανώτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς αλλά δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε γκολ την υπεροχή του. Παράλληλα, ο ΠΑΟΚ υπέστη την πρώτη του ήττα στο εφετινό πρωτάθλημα που τον έστειλε στο -4 από τους Ερυθρόλευκους που έχουν και ένα παιχνίδι λιγότερο. 

Ο Αρης προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον ΠΑΟΚ και μόλις στο 2' άγγιξε το γκολ μετά από θαυμάσια εκτέλεση φάουλ του Μπρούνο Γκάμα, ο οποίος τράνταξε το δοκάρι του Πασχαλάκη. Ο Δικέφαλος ισορρόπησε το παιχνίδι στη συνέχεια, πήρε την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο, είχε τις στιγμές του αλλά δεν κατόρθωσε να φτάσει στο πολυπόθητο γκολ παρά την υπεροχή του.

Οσο περνούσε ο χρόνος ο ΠΑΟΚ ανέβαζε ρυθμό και ταχύτητα και έδειχνε πιο ικανός για να ανοίξει το σκορ. Ωστόσο σε μια αντεπίθεση του Αρη στο 38', ο Ολλανδός διαιτητής Ναϊχάους είδε ανατροπή του Μπερτόλιο από τον Πασχαλάκη και καταλόγισε πέναλτι. Η φάση εξετάστηκε και από το VAR και η απόφαση δεν άλλαξε μολονότι τόσο στην κανονική ροή όσο και στα ριπλέι είναι φανερό ότι ο Πασχαλάκης απομακρύνει την μπάλα προ του Μπερτόλιο. Ο Μπρούνο Γκάμα εκτέλεσε αλά Πανένκα στο 40' και άνοιξε το σκορ για τους Κίτρινους (1-0).

Στο 71' ο Ολλανδός διαιτητής έπειτα από μαρκαρίσματα διαρκείας των αμυντικών του Αρη στον Τζόλη και πτώση του νεαρού άσου του ΠΑΟΚ εντός περιοχής, καταλόγισε πέναλτι, που όμως αργότερα ανακάλεσε έπειτα από έλεγχο της φάσης από το VAR αλλά κι απ' τον ίδιο που έσπευσε στην οθόνη. Ακόμη μία αμφισβητούμενη απόφαση του Ολλανδού καθώς αν και δύσκολη φάση, στο ξεκίνημά της φαίνεται να υπάρχει επαφή με τον Τζόλη.

Και το διαιτητικό όργιο του Ολλανδού ρέφερι και των αρμοδίων του VAR ολοκληρώθηκε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων όταν έκλεισαν τα μάτια σε χέρι του Μπαγκαλιάνη εντός περιοχής...

Αρης: Μπουσέ, Σούντγκρεν, Δεληζήσης, Μπεναλουάν, Σάκιτς, Σάσα, Ματίγια, Μπερτόγλιο (73' Τζέγκο), Γκάμα (96' Μπαγκαλιάνης), Γκαρσία (62' Σίλβα), Μάνος (61' Λόπεθ). 

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Γιαννούλης, Ουαγκέ (63' Κρέσπο), Μιχαηλίδης, Ινγκασον, Τσιγγάρας, Αουγκούστο (79' Εσίτι), Σβαμπ (79' Τσόλακ), Τζόλης, Σβιντέρσκι, Ανρ. Ζίβκοβιτς.

ΠΑΟΚποδόσφαιροSuper LeagueΜπας ΝάιχαουςΑρης