Αθλητισμός|13.12.2020 23:44

Premier League: Χέρι-χέρι και στις γκέλες Τότεναμ και Λίβερπουλ, ζημιά ο Τσιμίκας

Newsroom

Η συναρπαστική μάχη για την κατάκτηση της Premier League συνεχίζεται καθώς 12 αγωνιστικές μετά την έναρξη του πρωταθλήματος εννέα ομάδες (σχεδόν η... μισή λίγκα) βρίσκονται στη διεκδίκηση του τίτλου. Είναι ενδεικτικό πως οι προπορευόμενες Τότεναμ και Λίβερπουλ απέχουν έξι βαθμούς από την ένατη Μάντσεστερ Σίτι, την οποία βεβαίως ουδείς μπορεί να ξεγράψει. Σε σύγκριση μάλιστα με προηγούμενα χρόνια, που η Λίβερπουλ και η Σίτι έχαναν με τα χίλια ζόρια, εφέτος άπαντες δείχνουν επιρρεπείς στη γκέλα.

Το απέδειξαν τούτη την αγωνιστική η Τότεναμ και η Λίβερπουλ, οι οποίες είχαν την ευκαιρία να ξεφύγουν αλλά έχασαν βαθμούς μακριά από την έδρα τους. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο έμεινε στο 1-1 (81' Σχλουπ-23' Κέιν) με την Κρίσταλ Πάλας μολονότι προηγήθηκε στο σκορ, ενώ και η πρωταθλήτρια Αγγλίας σώθηκε στο φινάλε από ήττα από τη Φούλαμ χάρη σε εκτέλεση πέναλτι του Σαλάχ, ο οποίος διαμόρφωσε το 1-1 (25' Ράιντ-80' πεν. Σάλαχ). Και πλέον ετοιμάζεται για το μεταξύ τους ντέρμπι κορυφή που έρχεται την Τετάρτη 16/12 στο Ανφιλντ. 

Μια ανάσα από την κορυφή πλησίασε η εκπληκτική Λέστερ που επικράτησε 3-0 της Μπράιτον (27', 44' Μάντισον, 41' Βάρντι) και μείωσε στον έναν βαθμό τη διαφορά από τις Λίβερπουλ και Τότεναμ, ενώ άλλη μια ήττα γνώρισε η Αρσεναλ που έχασε στην έδρα της από την Μπέρνλι με 0-1 (αυτογκόλ Ομπαμεγιάνγκ στο 73'). Νωρίτερα, η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ ηττήθηκε στην έδρα της τρομερής Σαουθάμπτον με 3-0 και παραμένει η μοναδική ομάδα στο νησί χωρίς νίκη από την αρχή της σεζόν!

Η βαθμολογία: Τότεναμ 25, Λίβερπουλ 25, Λέστερ 24, Σαουθάμπτον 23, Τσέλσι 22, Γουέστ Χαμ 20, Εβερτον 20, Μαν. Γιουνάιτεντ 20, Μαν. Σίτι 19.

Δύο μήνες εκτός ο άτυχος Τσιμίκας

Τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα τραυματισμών στην Λίβερπουλ, που δεν προλαβαίνει να μετράει νέα «θύματα». Ο τραυματισμός του Κώστα Τσιμίκα στην αναμέτρηση με την Μίντιλαντ για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League αποδείχθηκε αρκετά σοβαρός, αφού ο Έλληνας αριστερός μπακ θα μείνει εκτός δράσης από 6 έως 8 εβδομάδες.

Το πρόβλημα του Έλληνα αριστερού μπακ είναι στον οπίσθιο χιαστό του δεξιού του γόνατου, όμως το καλό νέο είναι ότι δεν υπάρχει ρήξη, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί επέμβαση, κάτι που σημαίνει ότι η αποκατάσταση θα είναι πιο σύντομη και υπολογίζεται περίπου στους 2 μήνες.

ΤότεναμΚρίσταλ ΠάλαςΛίβερπουλΚώστας ΤσιμίκαςPremier LeagueΦούλαμ