Αθλητισμός|14.12.2020 00:11

Κάκος στο Total Football: «Επιεικώς απαράδεκτοι Ναϊχάους και VAR, υποτιμά τη νοημοσύνη ο Κλάτενμπεργκ»

Newsroom

Ο άλλοτε κορυφαίος διαιτητής στη Super League και νυν κριτικός διαιτησίας Τάσος Κάκος σχολίασε τις αμφισβητούμενες φάσεις στο ντέρμπι Αρης - ΠΑΟΚ στην εκπομπή Total Football του OPEN χαρακτηρίζοντας ως επιεικώς απαράδεκτους τον Ολλανδό διαιτητή Ναϊχάους και τον συμπατριώτη του VAR, ενώ αναφέρθηκε και στον επικεφαλής της ΚΕΔ Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Μάλιστα για το πέναλτι που καταλογίστηκε υπέρ του Αρη τόνισε ότι «είναι από τις περιπτώσεις που μπορεί να την καταλάβει εύκολα ακόμη κι ένας διαιτητής που μόλις βγήκε από τη σχολή»...

Αναλυτικά για το επίμαχο πέναλτι του Αρη, ανέφερε: «Στην πρώτη περίπτωση, ο τερματοφύλακας παίζει κανονικά την μπάλα και μετά υπάρχει μία επαφή με τον επιθετικό. Δεν χρειάζεται να έχεις εμπειρία σε αυτό. Είναι περιπτώσεις που μπορεί να καταλάβει πολύ εύκολα ένας διαιτητής που μόλις βγήκε από τη σχολή, όχι ένας του επιπέδου elite όπως ο Ολλανδός, αν ο τερματοφύλακας παίζει την μπάλα. Οταν τη βρίσκει με το χέρι, η μπάλα κάνει γκελ. Δεν χρειάζεται να έχει μεγάλη εμπειρία για να καταλάβει ότι αλλάζει πορεία από τον τερματοφύλακα. Αυτό, είναι ξεκάθαρο. Αυτήν την εύκολη φάση την έχασε ο διαιτητής. Ο VAR δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση. Δεν μπορεί να μην είδε αυτό που είδε όλος ο κόσμος. Κι όμως έγινε. Επιεικώς απαράδεκτοι και οι δύο».

Για τη δεύτερη επίμαχη φάση με το πέναλτι στον Τζόλη που καταλογίστηκε και στη συνέχεια ανακάλεσε ο Ολλανδός διαιτητής: «Είναι μια διπλή περίπτωση. Αρχικά πέφτει ο παίκτης κάτω, πάει να σηκωθεί, δέχεται ένα χτύπημα, σηκώνεται να συνεχίσει και κάνει μία βουτιά. Στη δεύτερη περίπτωση, ο διαιτητής δίνει πέναλτι. Ο αμυντικός δεν έρχεται σε επαφή και ο διαιτητής, δίνει πέναλτι. Σε αυτήν την περίπτωση, ο VAR στέλνει τον διαιτητή στην ανασκόπηση και ο διαιτητής βλέπει ότι δεν υπάρχει παράβαση. Γιατί δεν έχει δώσει κίτρινη κάρτα για «θέατρο»;  Γιατί δεν ελέγχει και την περίπτωση στην αρχή της; Υπάρχει μια μικρή επαφή, που ανατρέπει τον ποδοσφαιριστή. Γιατί δεν ελέγχθηκε η πρώτη περίπτωση;».

Για τη φάση στο τέλος του ματς με το χέρι του Μπαγκαλιάνη: «Όταν γίνεται η σέντρα και ο τερματοφύλακας κάνει λάθος έξοδο, η μπάλα βρίσκει το απλωμένο χέρι του αμυντικού. Είναι ξεκάθαρο και ο διαιτητής, σφύριξε τη λήξη. Κι εδώ ο VAR δεν παρενέβη. Δεν έλεγξε την περίπτωση. Θέλω να μείνω λίγο στην προηγούμενη περίπτωση, που ο διαιτητής έδωσε τόσο εύκολα ένα πέναλτι, στη φάση του Τζόλη, που δεν υπήρχε σε καμία περίπτωση, είναι μία πονηρή απόφαση. Δεν θέλω να πω παραπάνω...».

Για τον Κλάτενμπεργκ: «Ήμασταν εκεί στα πλέι οφ όταν είχε ανακοινωθεί ότι ο Κλάτενμπεργκ θα είναι αρχιδιαιτητής. Ως διαιτητής, είχε προσωπικότητα και αντίληψη και τον παρακολουθούσα. Ως παράγοντας της διαιτησίας όμως, είχα πει ότι θα ήθελα να δω τους συνεργάτες του και τους ορισμούς των δύο πρώτων αγωνιστικών. Δεν χρειάστηκε να δω κάτι παραπάνω... Είχα πει από την αρχή ότι ο άνθρωπος αυτός υποτιμά τη νοημοσύνη όλων των Ελλήνων. Ξέρω πολύ καλά τη διαιτησία και ανθρώπους σαν τον Κλάτενμπεργκ είναι πολύ εύκολο να τους καταλάβω»...

Total FootballΜπας ΝάιχαουςΠΑΟΚΑρηςΤάσος Κάκος