Αθλητισμός|15.12.2020 17:01

Ναϊχάους: «Είχα οριστεί στο ολλανδικό πρωτάθλημα αλλά με κάλεσε ο Κλάτενμπεργκ στην Ελλάδα»

Newsroom

Δεν έστειλε η ολλανδική ομοσπονδία τον Μπας Ναϊχάους στο ντέρμπι του Αρη με τον ΠΑΟΚ αλλά ο αρνητικός πρωταγωνιστής του της αναμέτρησης αποτέλεσε καθαρά επιλογή του Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ο οποίος αποφάσισε να τον ορίσει στο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής παρά το γεγονός πως ο Ολλανδός ρέφερι είχε δηλωθεί ως διαιτητής VAR στο Βίλεμ - Ρότερνταμ.

Η αποκάλυψη ήρθε δια στόματος Μπας Ναϊχάους, ο οποίος έδωσε τη δική του εξήγηση καθώς... σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Ναιχάους θα έπρεπε να βρίσκεται στο VAR στο Βίλεμ - Σπάρτα Ρότερνταμ την Κυριακή 13/12 (σ.σ. την ημέρα που διεξήχθη και το Άρης - ΠΑΟΚ). «Υπήρχε, ωστόσο, ένα αίτημα από τον πρώην κορυφαίο Άγγλο διαιτητή, Μάρκ Κλάτενμπεργκ, ο οποίος είναι αρχιδιαιτητής στο ελληνικό ποδόσφαιρο», εξήγησε ο Ναϊχάους δεδομένου πως αποτέλεσε τον εκλεκτό του Κλάτενμπεργκ για το ντέρμπι του «Κλ.Βικελίδης», παραμερίζοντας τις υποχρεώσεις του στο ολλανδικό πρωτάθλημα.

«Συχνά αφήνουν ξένους διαιτητές να σφυρίζουν παιχνίδια τους και μπορώ να καταλάβω γιατί συμβαίνει αυτό. Καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας, στο δρόμο και στα ΜΜΕ, μιλούν γι' αυτό το παιχνίδι. Το παρατήρησα και στο αεροδρόμιο τη Δευτέρα το πρωί. Όλοι ξεκινούν από τον διαιτητή, μιλώντας για τον αγώνα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ολλανδός ρέφερι.

ΠΑΟΚΑρηςδιαιτησίαΜπας ΝάιχαουςΜαρκ Κλάτενμπεργκ