Αθλητισμός|17.12.2020 00:15

Η κορυφή είναι για τη Λίβερπουλ - Με buzzer beater του Φιρμίνο πήρε το ντέρμπι με Τότεναμ

Newsroom

Με γκολ... buzzer beater του Ρομπέρτο Φιρμίνο στο 90' η πρωταθλήτρια Λίβερπουλ σόκαρε την Τότεναμ και απέδειξε ότι παραμένει το αφεντικό στο Νησί για την υπόθεση του τίτλου και το repeat. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ επικράτησε 2-1 της εξαιρετικής Τότεναμ του Ζοζέ Μουρίνιο και έπειτα από αρκετές εβδομάδες έμεινε μόνη πρώτη στην κορυφή της Premier League , όπου μέχρι σήμερα συγκατοικούσε με τους Λονδρέζους.

Το ντέρμπι της κορυφής ήταν συναρπαστικό, είχε σασπένς, είχε φάσεις για γκολ, είχε μπόλικη τακτική από τους πάγκους και παιζόταν μέχρι τέλους στην κόψη του ξυραφιού. Η Λίβερπουλ άνοιξε το σκορ στο 26' με τον Σαλάχ αλλά η Τότεναμ ισοφάρισε άμεσα (33') με τον Σον. Εκτοτε χάθηκαν σημαντικές ευκαιρίες εκατέρωθεν με τους φιλοξενούμενους να έχουν δοκάρι με τον Μπερχβάιν και τους γηπεδούχους με τον Μανέ.

Κι εκεί που όλα έδειχναν πως το ντέρμπι όδευε για... μοιρασιά, χτύπησε ο εκπληκτικός Φιρμίνο, ο οποίος στο 90', έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ρόμπερτσον με εξαιρετική κεφαλιά νίκησε τον μέχρι τότε ανίκητο Γιορίς γράφοντας το 2-1 κι έφυγε... σφαίρα για να πανηγυρίσει το γκολ μπροστά στους οπαδούς των Ρεντς στο θρυλικό Kop. Η Λίβερπουλ βρίσκεται πια στο +3 από την Τότεναμ αποκτώντας ένα σημαντικό πλεονέκτημα λίγο πριν από τα απανωτά παιχνίδια των εορτών...

Premier LeagueΛίβερπουλΤότεναμΦιρμίνοποδόσφαιρο