Αθλητισμός|18.12.2020 18:05

Κορονοϊός: Ο πρώτος ποδοσφαιρικός αγώνας με θεατές που απαιτείται αρνητικό τεστ!

Newsroom

Εννέα μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού ένας αγώνας για το ασιατικό Champions League (AFC Champions League) θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά παρουσία θεατών στις εξέδρες. Η ασιατική συνομοσπονδία ποδοσφαίρου (AFC) συμφώνησε με τις αρχές του Κατάρ ώστε να ανοίξουν οι θύρες του σταδίου Αλ Τζανούμπ στην Ντόχα που θα φιλοξενήσει τον τελικό της διοργάνωσης μεταξύ της νοτιοκορεάτικης Ουλσάν Χιουντάι και της ιρανικής Περσέπολις.

Μέχρι πρότινος όλοι οι αγώνες του ασιατικού Champions League πραγματοποιούνταν κεκλεισμένων των θυρών προς αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού. Ωστόσο ελήφθη η απόφαση για να βρεθούν και πάλι φίλαθλοι στις εξέδρες έστω και σε περιορισμένο αριθμό. Περίπου 12.000 φίλαθλοι (το 30% της συνολικής χωρητικότητας του σταδίου) θα παρακολουθήσουν από κοντά τον τελικό. Προκειμένου όμως να πάρουν στα χέρια τους το εισιτήριο του αγώνα θα πρέπει προσκομίσουν αρνητικό τεστ κορονοϊού στο οποίο θα έχουν υποβληθεί τις παραμονές του τελικού. Πρόκειται για ένα πρωτοφανές μέτρο στην εποχή του κορονοϊού καθώς ποτέ ξανά δεν έχει ζητηθεί από φιλάθλους να υποβληθούν σε τεστ για Covid-19 για να δουν έναν αγώνα.

Παράλληλα, δεδομένου ότι δεν θα βρίσκονται στο γήπεδο φίλαθλοι που θα έχουν ταξιδέψει από το εξωτερικό καθώς στο στο Κατάρ ισχύουν περιορισμοί για τους ταξιδιώτες, οι οποίοι θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα για αρκετές ημέρες, έχει ήδη δημιουργηθεί μια εικονική εξέδρα με 3.000 φωτογραφίες φιλάθλων και των δύο ομάδων.

ποδόσφαιροΚατάρChampions League ΑσίαςΚορονοϊόςΠερσέπολιςΟυλσάν Χιουντάι