Αθλητισμός|18.12.2020 20:56

Οι General Manager του NBA προβλέπουν MVP τον Αντετοκούνμπο και πρωταθλητές τους Λέικερς

Newsroom

Μετά από δύο σερί βραβεία MVP και επτά χρόνια εξαιρετικής παρουσίας στο NBA, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει καθιερωθεί στις συνειδήσεις των ανθρώπων του ΝΒΑ ως ένας από τους καλύτερους της Λίγκας. Γι' αυτό και οι General Manager των 30 ομάδων του πρωταθλήματος θεωρούν ότι ο Ελληνας σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς είναι ο επικρατέστερος για να αναδειχθεί πολυτιμότερος παίκτης και το 2021. 

Στην έρευνα που πραγματοποιείται ετησίως μεταξύ των General Manager του NBA ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εμφανίζεται ως το πρώτο φαβορί για το βραβείο του πολυτιμότερου της σεζόν με ποσοστό 32% μπροστά από τους Λούκα Ντόντσιτς (18%), ΛεΜπρόν Τζέιμς (18%) και Κέβιν Ντουράντ (7%). Επίσης, ο Γιάννης πρωταγωνιστεί και στην ερώτηση για τον παίκτη που θα ήθελαν οι GMs ως τον ηγέτη και το βασικό στήριγμα του franchise τους (ποιον παίκτη θα έπαιρνες σήμερα, αν ξεκινούσες ομάδα από το μηδέν ήταν το ερώτημα), έχοντας πάντως το ίδιο ποσοστό με τον Ντόντσιτς (43%). Παράλληλα, θεωρούν τον Greek Freak ως τον καλύτερος πάουερ φόργουορντ του πρωταθλήματος με ποσοστό 46%.

Σύμφωνα με τους GMs η καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος, πέραν του Αντετοκούνμπο, αποτελείται από τους Στεφ Κάρι (30% στους πόιντ γκαρντ), Τζέιμς Χάρντεν (68% στους σούτινγκ γκαρντ), ΛεΜπρόν Τζέιμς (57% στους σμολ φόργουορντ) και Νίκολα Γιόκιτς (50% στους σέντερ).

Από εκεί και πέρα, οι επικεφαλής των ομάδων του ΝΒΑ θεωρούν πως οι πρωταθλητές Λέικερς είναι το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο του πρωταθλητή και το back to back σε ποσοστό 81%, ενώ δεύτεροι είναι οι Κλίπερς με 11%. Θεωρούν πάντως ότι οι Μπακς θα κερδίσουν και φέτος την πρώτη θέση στην Ανατολή (64%). Τέλος, οι General Manager βλέπουν τον ΛαΜέλο Μπολ ως τον rookie of the year (39%), ενώ θεωρούν πως ο Έρικ Σποέλστρα των Μαϊάμι Χιτ είναι ο καλύτερος προπονητής αυτή την στιγμή στο πρωτάθλημα (46%).

Λος Άντζελες ΛέικερςNBAΓιάννης Αντετοκούνμπομπάσκετ