Αθλητισμός|19.12.2020 14:40

Εννέα κρούσματα κορονοϊού στη Λαμία: Αναβλήθηκε το ματς με τον Ατρόμητο

Newsroom

Εννέα μέλη της ποδοσφαιρικής Λαμίας νοσούν με κορονοϊό όπως ανακοίνωσε η ομάδα της Φθιώτιδας με αποτέλεσμα να αναβληθεί το κυριακάτικο (20/12) παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Η Λαμία ενημέρωσε άμεσα τον ΕΟΔΥ και τη Super League που προχώρησε στην αναβολή της αναμέτρησης. Παράλληλα, δύο κρούσματα Covid-19 ανακοίνωσε και η ΑΕΛ πριν από την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό.

Η ανακοίνωση της Λαμίας αναφέρει: «Η ΠΑΕ ΛΑΜΙΑ με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης ανακοινώνει ότι στον τελευταίο έλεγχο ανίχνευσης κορονοϊού, στον οποίο υποβλήθηκαν όλα τα μέλη της ομάδας, βρέθηκαν θετικοί στον ιό Covid-19, εννέα ποδοσφαιριστές. Η ΠΑΕ ΛΑΜΙΑ, ακολουθώντας πιστά τα όσα προβλέπονται στο υγειονομικό πρωτόκολλο, ενημέρωσε τους αρμόδιους φορείς, τη Super League και προέβη σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και τα εννέα μέλη της ομάδας έχουν ήδη ενημερωθεί και απομονωθεί. Ευχές σε όλους για ταχεία ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στα γήπεδα».

Η σχετική ανακοίνωση της Λίγκας αναφέρει τα ακόλουθα: «Ανακοινώνεται ότι ο αγώνας Aτρόμητος Αθ.-Λαμία, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος Super League Interwetten, αναβάλλεται, για προληπτικούς λόγους, μετά τη διαπίστωση θετικών κρουσμάτων COVID-19 σε ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ Λαμία.

Σε εφαρμογή όσων προβλέπονται στο Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων, αποφασίστηκε η αναβολή του αγώνα, καθώς η απαρέγκλιτη τήρηση του πρωτοκόλλου αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη διεξαγωγή των αγώνων, ενώ βάσει όσων προβλέπονται έχουν ήδη ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ και η Υγειονομική Επιτροπή της ΓΓΑ και έχει γίνει άμεση απομόνωση των κρουσμάτων, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων, δεδομένου ότι η διαφύλαξη της υγείας όλων των εμπλεκομένων αποτελεί πρωταρχικό μέλημα της Super League».

Δύο κρούσματα στην ΑΕΛ

Ενας ποδοσφαιριστής κι ένα μέλος του τεχνικού επιτελείου της ΑΕΛ βρέθηκαν θετικά σε κορονοϊό σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΑΕ που αναφέρει τα εξής: «Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει ότι στον τακτικό προγραμματισμένο μοριακό έλεγχο για τον Covid 19, του αγωνιστικού τμήματος και των υπολοίπων εμπλεκομένων στη διαδικασία του αγώνα με τoν Ολυμπιακό που γίνεται αύριο 20/12/2020, σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα και τις οδηγίες των ΓΓΑ, ΕΟΔΥ και Super League, που διεξήχθη από το εργαστήριο Gene του κ. Γεωργίου Ράπτη στη Λάρισα χθες 18/12/2020, ένας ποδοσφαιριστής μας  και ένα μέλος του προπονητικού team βρέθηκαν  θετικοί, ενώ τα υπόλοιπα 45 δείγματα ήταν αρνητικά.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα της ΓΓΑ, του ΕΟΔΥ και της Super League προέβη στην άμεση ενημέρωση των φορέων, ο ποδοσφαιριστής και ο προπονητής έχουν  τεθεί σε κατ’ οίκον καραντίνα και η κλινική τους κατάσταση είναι βελτιωμένη. Πραγματοποιήθηκε ήδη απολύμανση στο Προπονητικό Κέντρο των Δένδρων, στο Στάδιο Αλκαζάρ, αλλα και στο λεωφορείο της  ομάδας».

Λαμία ΠΑΕΑτρόμητοςΑΕΛποδόσφαιροSuperLeagueΚορονοϊός