Αθλητισμός|19.12.2020 20:04

Παναιτωλικός - Απόλλων 0-1: Η πιο... VAR-βάτη φάση της σεζόν στο Αγρίνιο!

Newsroom

Μια σπουδαία νίκη πανηγύρισε ο Απόλλων Σμύρνης επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο με 1-0 σε ένα παιχνίδι όμως που στιγματίστηκε από μια άκρως... περίεργη φάση που ήδη έχει προκαλέσει αρκετές συζητήσεις. Ο Απόλλων επικράτησε χάρη στο (νικητήριο) γκολ του Μαρκ Φερνάντεθ αλλά ο Παναιτωλικός μολονότι ισοφάρισε με τον Μεντόσα, είδε τον διαιτητή, έπειτα από παρέμβαση του VAR, να του ακυρώνει το γκολ οχτώ λεπτά αργότερα διότι στο ξεκίνημα της φάσης οι παίκτες της ομάδας του Αγρινίου εκτέλεσαν ελεύθερο δίχως να σταματήσουν την μπάλα!

Προκλήθηκε τέτοιο μπάχαλο στο γήπεδο, που αμέσως μετά την ακύρωση του διαιτητή ουδείς μπορούσε να αντιληφθεί τον λόγο για τον οποίο ακυρώθηκε το γκολ. Κι αν το πνεύμα του νόμου μπορεί να δίνει δίκιο στους παίκτες του Παναιτωλικού που διαμαρτύρονται για ένα γκολ που ακυρώθηκε αρκετή ώρα αργότερα και που ήταν καθαρό στο τελείωμα της φάσης, το γράμμα του νόμου δικαιώνει τους διαιτητές καθώς στο ξεκίνημα, αλλά αρκετά δευτερόλεπτα πριν και στην άλλη πλευρά του γηπέδου, οι γηπεδούχοι πράγματι ουδέποτε εκτέλεσαν το ελεύθερο αλλά έπαιξαν την μπάλα εν κινήσει...

Δείτε την επίμαχη φάση

Η Ελαφρά Ταξιαρχία πήρε το πρώτο της διπλό στην έδρα του Παναιτωλικού και κατάφερε να ξεφύγει τέσσερις βαθμούς από την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα (και με παιχνίδι λιγότερο), δείχνοντας πολύ καλό πρόσωπο σε συνέχεια των τελευταίων εξαιρετικών εμφανίσεων. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου, άνοιξε το σκορ στη μοναδική καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου, με τον Φερνάντεζ να νικάει τον Κνετ στο 37ο λεπτό από κοντά μετά από εξαιρετική προσπάθεια του Ιωαννίδη.

Στο β' ημίχρονο ο Παναιτωλικός έκανε αλλαγές και ανέβασε πολύ τον ρυθμό του σε σχέση με το πρώτο μέρος και ήταν εκείνος που είχε το πάνω χέρι στην αναμέτρηση ψάχνοντας την ισοφάριση, έχοντας κάποιες φάσεις στην εστία του Βέρχουλστ. Η αλλαγή του Δέλλα απέδωσε και στο 73ο λεπτό ο Μεντόσα σκόραρε. Ωστόσο μετά από παρέμβαση του VAR και την οκτάλεπτη (!) ανάλυση της φάσης, το τέρμα ακυρώθηκε καθώς στο ξεκίνημα -στην άλλη πλευρά του γηπέδου- ο Παναιτωλικός εκτέλεσε οφσάιντ με την μπάλα να κυλάει στο χορτάρι.

Παναιτωλικός (Δέλλας): Κνετ, Μεντίνα (88' Ρεζά), Λιάβας, Κωνσταντόπουλος, Βάντερσον, Τσιγγάρας (87' Περέιρα), Ντίας, Ντουάρτε (71' Μεντόσα), Αριγίμπι (54' Γιάκολις), Μάζουρεκ (54' Ταχάρ), Βέργος.

Απόλλων (Παράσχος): Βέρχουλστ, Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Λισγάρας, Χουχούμης, Φατιόν, Σλίβκα, Μπεντινέλι (81' Μουνιέ), Κολ (90' Μπρούτσιτς), Φερνάντεθ (64' Τσιλούλης), Ιωαννίδης (63' Ντάουντα).

Απόλλων ΣμύρνηςΠαναιτωλικόςποδόσφαιροVARSuperLeague