Αθλητισμός|19.12.2020 21:53

Basket League: Νίκη ο ΠΑΟΚ, ένσταση ο Κολοσσός

Newsroom

Ο μπασκετικός ΠΑΟΚ φώναξε και πάλι «παρών»! Μετά τη σπουδαία επικράτηση στο ντέρμπι με τον Άρη, πήρε το πρώτο του «διπλό» έπειτα από 21 μήνες, με τον Έλστον Τέρνερ να βάζει το νικητήριο σουτ στο τέλος που χάρισε στον Δικέφαλο τη νίκη με 84-85 στη Ρόδα επί του Κολοσσού που όμως εξετάζει το ενδεχόμενο να κάνει ένσταση.

Ήταν 23 Μαρτίου του 2019, σε ένα ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ, όταν ο «Δικέφαλος του Βορρά» πανηγύρισε την προηγούμενη εκτός έδρας νίκη του. Χρειάστηκαν σχεδόν 21 μήνες κάτι και το μεγάλο τρίποντο του Τέρνερ (16π.) στο τέλος, για να ξανακερδίσει μακριά από το γήπεδο του, αλλά η νίκη ήρθε έστω κι έτσι. Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη, έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, αλλά ο Κολοσσός αντέδρασε στο δεύτερο, με το ξύπνημα του Άντριτς (21π.) και του Άρτις (13π.) αλλά και την εξαιρετική εικόνα του Καντέρ (24π.). Στο τέλος, όμως, τα μεγάλα σουτ του Τέρνερ και του Μπιτς (14π.), έδωσαν ένα σπουδαίο διπλό για τον ΠΑΟΚ, πήρε πολλές βοήθειες επίσης και από Γκρίφιν (14π.) και Μήτρου-Λονγκ (11π.). Στο 3-5 πλέον ο ΠΑΟΚ, στο 2-6 ο Κολοσσός...

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του SDNA, πάντως, οι άνθρωποι του Κολοσσού σκέφτονται σοβαρά να καταθέσουν ένσταση κατά του κύρους του αγώνα, με αφορμή τρεις φάσεις στα τελευταία εφτά δευτερόλεπτα της αναμέτρησης. Η πρώτη αφορά λανθασμένη αλλαγή κατοχής, αφού οι άνθρωποι της ομάδας της Ρόδου φωνάζουν πως η μπάλα βγήκε εκτός παρκέ από παίκτη του ΠΑΟΚ, ενώ λίγο αργότερα υπάρχουν φωνές για μία επαναφορά του Μάλκολμ Γκρίφιν. Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως η μπάλα πάτησε έξω από την γραμμή και όχι μέσα στο παρκέ. Επιπρόσθετα, στην Ρόδο φωνάζουν και για το τελευταίο καλάθι, αφού τονίζουν πως ήταν δίποντο και όχι τρίποντο.

Σε κάθε περίπτωση, οι άνθρωποι του Κολοσσού βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της σκέψης και δεν έχουν παρθεί ακόμα οριστικές αποφάσεις, ωστόσο είναι σίγουρο ότι η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή, σχετικά με τον αγώνα της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και δίνει δικαίωμα στις ομάδες να υπολογίζουν στο ενδεχόμενο της ένστασης. 

Πρέπει να σημειωθούν εδώ τα εξής: Το φύλλο αγώνα έκλεισε χωρίς ένσταση, αλλά οι άνθρωποι του Κολοσσού αναφέρουν πως έχουν δικαίωμα να πράξουν κάτι τέτοιο εντός 48 ωρών με βάση την προκήρυξη, ενώ δεν θα ζητηθεί επανάληψη του αγώνα. Αν προχωρήσει η ένσταση και υπάρξει δικαίωση, τότε θα ζητήσουν παίξουν τα τελευταία 7" με κατοχή της ομάδας τους.

Περιστέρι - Λάρισα 82-78

Θρίλερ ήταν το παιχνίδι στο «Ανδρέας Παπανδρέου». Το Περιστέρι και η Λάρισα πάλεψαν μέχρι τέλους για τη νίκη, η οποία κατέληξε με μεγάλη... δυσκολία στα χέρια των γηπεδούχων (82-78). Για να συμβεί αυτό, χρειάστηκε μία οριακή φάση με τον Ουέμπ, που προσπάθησε να διώξει την μπάλα σε βολή του Βασιλόπουλου, με τους διαιτητές να μετρούν την παρέμβαση ως δίποντο. Αξίζει να σημειωθεί πως το ριπλέι δεν ήταν ιδιαίτερα διαφωτιστικό. Μάλιστα η Λάρισα θα καταθέσει ένσταση κατά του κύρους του αγώνα με αφορμή τη βολή που μέτρησε για δύο πόντους και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Σε κάθε περίπτωση, το Περιστέρι ανέβηκε στο 5-3, έχοντας σε θέση πρωταγωνιστή τον Στίβεν Γκρέι, που μέτρησε 17 πόντους. Καλός στο ντεμπούτο του ο Βαγγέλης Μάντζαρης (12 πόντοι, 4 ασίστ), βοήθησε σημαντικά και ο Γιάννης Μπουρούσης, με 15 πόντους και 7 ριμπάουντ. Από τους ηττημένους, που έπεσαν στο 1-6, ξεχώρισε ο Κώστας Παπαδάκης, με 12 πόντους, 4/4 τρίποντα και 7 ασίστ, ενώ 15 πόντους και 10 ριμπάουντ είχε ο Τζέιμς Ουέμπ, που, όπως προαναφέραμε, είχε συμμετοχή στην φάση που έκρινε το ματς.

Ηρακλής- Λαύριο 60-77

Με καθαρό μυαλό, αφοσίωση στο πλάνο του και καλές επιλογές το Λαύριο εκμεταλλεύτηκε την πολύ κακή εμφάνιση του Ηρακλή και χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα πήρε την τέταρτη σερί νίκη του με 60-77. Το Λαύριο είναι καλά και... φαίνεται. Μετά από μια ακόμα «γεμάτη» εμφάνιση πήρε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του, αυτή τη φορά με αντίπαλο τον Ηρακλή, με . Με ενέργεια σε άμυνα και επίθεση, συγκέντρωση και πάθος πήρε τους δύο βαθμούς της νίκης χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες.

Από την άλλη πλευρά ο Ηρακλής κάθε άλλο παρά εικόνα δεμένης ομάδας είχε. Οι «κυανόλευκοι» επιχείρησαν πολλά σουτ από την περιφέρεια τα περισσότερα από τα οποία δεν ήταν οι καλύτερη δυνατή επιλογή και σε συνδυασμό με την αστοχία και την υπεροχή των αντιπάλων τους σε ριμπάουντ και δημιουργία μοιραία γνώρισαν την ήττα. Από το Λαύριο ο Κάρτερ με 20 πόντους και 9 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος, ενώ από τους ηττημένους ο Καββαδάς με 12 πόντους και 6 ριμπάουντ έδωσε τις δικές του μάχες.

Ιωνικός - Προμηθέας 86-77

Ο Ιωνικός, βρίσκοντας σημαντικές λύσεις από τα 6,75 μ. στο τέλος, κατάφερε να πάρει μία μεγάλη νίκη, επικρατώντας με 86-77 του Προμηθέα για την 8η αγωνιστική της Basket League. Για ακόμη ένα παιχνίδι ο Ιωνικός πήρε σημαντικές βοήθειες από τις τελευταίες του προσθήκες (Μαυροκεφαλίδης, Έλμορ) και πανηγύρισε δεύτερη συνεχή νίκη στο πρωτάθλημα και ανέβηκε στο 3-5. Ο Προμηθέας έπεσε στο 2-2, έχοντας για πρώτη φορά στην σύνθεσή του τους Γιάννη Αθηναίου και Γιάννη Αγραβάνη.

Για τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (19 πόντοι, 9 ριμπάουντ), Τζον Έλμορ (20 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ) και Άνταμ Σμιθ (20 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ). Από την άλλη πλευρά κορυφαίοι ήταν οι Ντάνι Αγκμπελέσε (21 πόντοι, 14 ριμπάουντ), Δημήτρης Αγραβάνης (20 πόντοι, 9 ριμπάουντ) και Ίαν Μίλερ (14 πόντοι).

Πηγή: SDNA

ΛαύριοΠΑΟΚΙωνικός ΝικαίαςΠρομηθέας ΠάτραςΚολοσσός ΡόδουBasket LeagueΛάρισα ΚΑΕΗρακλήςΠεριστέρι ΚΑΕ