Αθλητισμός|19.12.2020 23:21

ΟΦΗ - Αρης 0-3! Πάρτι των Κίτρινων στο Ηράκλειο

Newsroom

Η ξέφρενη πορεία του Αρη στο πρωτάθλημα της Super League συνεχίζεται καθώς η ομάδα της Θεσσαλονίκης πέρασε νικηφόρα και από την έδρα του ΟΦΗ. Οι Κίτρινοι έκαναν... πάρτι στο Ηράκλειο επικρατώντας με το επιβλητικό 0-3 και βρέθηκαν ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας δίπλα στον Ολυμπιακό που όμως έχει ένα ματς λιγότερο.

Η ομάδα του Αποστόλη Μάντζιου δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο στους Κρητικούς καθώς πήρε προβάδισμα στο 29' με τον Μπερτόλιο (0-1) και λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου -κι ενώ ο ΟΦΗ έψαχνε απάντηση- πέτυχε και το 0-2 με τον Μπεναλουάν να πιάνει την κεφαλιά και τον Μπερτόλιο να έχει την τελική επαφή με την μπάλα στο 42'. Το 0-3 διαμόρφωσε ο Ματίγια στο 76' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Μάνος. Μάλιστα ο σκόρερ πανηγύρισε μαζί με τους συμπαίκτες του στον πάγκο αφιερώνοντας τη νίκη στον γκολκίπερ του Αρη, Μάριο Σιαμπάνη.

Ο Αρης που έχει υποστεί μόνο μία ήττα στο πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό στο Κλ. Βικελίδης διεύρυνε το αήττητο σερί του το τελευταίο εικοσαήμερο στα τέσσερα ματς μετά τις νίκες με ΑΕΛ και ΠΑΟΚ και την ισοπαλία με Ατρόμητο. Ηταν η πέμπτη εκτός έδρας νίκη του Αρη που έχει την καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή από κάθε άλλη ομάδα μακριά από την έδρα του.

Από την άλλη, ο ΟΦΗ δεν μπόρεσε να κάνει το back to back στις νίκες μετά το «διπλό» στο Αλκαζάρ επί της ΑΕΛ την περασμένη αγωνιστική. Το «Γεντί Κουλέ» παραμένει η αχίλλειος πτέρνα των Κρητικών που έχουν νικήσει μόλις ένα παιχνίδι στην έδρα τους εφέτος σε σύνολο επτά αγώνων.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Λυμπεράκης, Βαφέας, Διαμαντής, Βούρος, Μεγιάδο (86’ Γαργκαλατζίδης) , Νέιρα, Στάικος (57’ Γρίβας), Μπαλογιάννης (78’ Γιάννου), Στάρτζεον, Σαρδινέρο (86’ Σουρνάκης). 

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Μπουσέ, Σούντγκρεν, Ροζ, Μπεναλουάν, Σάκιτς, Ματίγια, Λούκας Σάσα (90’ Μπακούτσης), Μπερτόγλιο (71’ Τζέγκο), Σίλβα (71’ Μαντσίνι), Μπρούνο Γκάμα (71’ Ματέο Γκρασία), Μάνος (79’ Λόπεθ) 

ΟΦΗSuperLeagueΑρης