Αθλητισμός|20.12.2020 22:01

Στο 22-0 το σερί της ΑΕΚ μετά τη νίκη επί του Αρη στην Basket League

Newsroom

Ανετη, παρά τις απουσίες τριών ξένων, η ΑΕΚ συνέχισε αήττητη την πορεία της στο πρωτάθλημα της Basket League επικρατώντας με 84-67 του Αρη κι  έφτασε τις 22 συνεχόμενες νίκες από τον Οκτώβριο του 2019! Η ήττα από τη Σολέ στη Γαλλία, έδωσε κίνητρο στην Ένωση που έβγαλε αντίδραση και αφού ανέβασε την απόδοσή της από τα μέσα της δεύτερης περιόδου πήρε τη νίκη και συνέχισε την αήττητη πορεία της στο πρωτάθλημα.

Σημείο κλειδί στην προσπάθεια της ομάδας του Ηλία Παπαθεοδώρου ήταν η αντίδραση από το 22-27, όταν και η Κυπελλούχος Ελλάδας έτρεξε επί μέρους 16-0 μέχρι το 18ο λεπτό, φέρνοντας στα μέτρα της την αναμέτρηση στο μέγιστο βαθμό. Ο Κιθ Λάνγκφορντ ήταν ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ, σταματώντας στους 16 πόντους (έχοντας και 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ), με τον Γιανίκ Μορέιρα να προσθέτει 14 πόντους και 5 ριμπάουντ, ερχόμενος από τον πάγκο. Σημαντική και η παρουσία των Χρυσικόπουλου (15π) και Ζήση (11π, 3ασ). Από τον Άρη οι Κουζέλογλου (13π, 11ρ) και Τσάλμερς (16π) ξεχώρισαν αλλά δεν αρκούσαν στην ομάδα του Σάββα Καμπερίδη.

Μεσολόγγι - Παναθηναϊκός 66-73

Το αξιόμαχο Μεσολόγγι έβαλε πολύ δύσκολα στον Παναθηναϊκό, όμως χάρη στην σπουδαία εμφάνιση του αρχηγού του το «τριφύλλι» νίκησε (73-66) και συνεχίζει χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα. Τα εύκολα δύσκολα έκανε ο Παναθηναϊκός στο Αγρίνιο, όμως στο τέλος πήρε αυτό που ήθελε. Η ομάδα του Γιώργου Βόβορα τα βρήκε σκούρα, βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 35ο λεπτό, όμως έδειξε χαρακτήρα και συνέχισε τη νικηφόρα πορεία της στο πρωτάθλημα.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας έδειξαν αντίδραση στα τελευταία λεπτά και με μπροστάρη τον Ιωάννη Παπαπέτρου, που μέτρησε 19 πόντους και ήταν ο ηγέτης της ομάδας για ακόμα ένα παιχνίδι, έφυγε με το «διπλό» από το Αγρίνιο. Άξιοι συμπαραστάτες του διεθνή φόργουορντ οι Παπαγιάννης (12π) και Μποχωρίδης (11π). Από το Μεσολόγγι, που πάλεψε σκληρά για 40 λεπτά, ο Τζαζμάρ Φέργκιουσον μέτρησε 17 πόντους και 4 ασίστ, ενώ ο Μπράουν πρόσθεσε 14 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Πηγή: SDNA

ΠαναθηναϊκόςμπάσκετBasket LeagueΑρηςΑΕΚΜεσολόγγι