Αθλητισμός|21.12.2020 21:51

ΑΕΚ - Βόλος 2-2: Νέα γκέλα της Ενωσης με τους εξαιρετικούς Θεσσαλούς

Newsroom

Ενας εκπληκτικός Βόλος έβαλε δύσκολα στην προβληματική ΑΕΚ που έβγαλε στην επιφάνεια και πάλι όλες τις αμυντικές της αδυναμίες. Η θεσσαλική ομάδα του Ανχελ Γκαρθία ήταν εξαιρετική και απέσπασε πανάξια ισοπαλία (2-2) στη Ριζούπολη, ενώ θα μπορούσε να φύγει από το γήπεδο και με το τρίποντο αν ο Τσιντώντας δεν αντιδρούσε εξαιρετικά σε τετ-α-τετ με τον Μπαρτόλο στο 95'. Η Ενωση που προηγήθηκε στο σκορ με τον Τάνκοβιτς, βρέθηκε να χάνει 1-2 με τέρματα των Φεράρι και Ουάρντα, αλλά σώθηκε από τον Ανσαριφάρντ που ισοφάρισε κι απ' τον γκολκίπερ της στο φινάλε.

Ακόμη ένα αρνητικό αποτέλεσμα ήρθε να βαρύνει περισσότερο το κλίμα για τον προπονητή της ΑΕΚΜάσιμο Καρέρα καθώς η Ενωση στο πέσιμο της αυλαίας του 2020 βρίσκεται στο -8 από τον προπορευόμενο Ολυμπιακό, τον οποίο θα αντιμετωπίσει στο «Γ. Καραϊσκάκης» στις 3 Ιανουαρίου στην πρεμιέρα του β' γύρου δίχως μάλιστα τους Σάκχοβ και Παουλίνιο που αποβλήθηκαν. Ενός κακού μύρια έπονται...

Η ΑΕΚ άρχισε το παιχνίδι ιδανικά καθώς μόλις στο 2' είχε δοκάρι έπειτα από μακρινό σουτ του Λιβάι Γκαρσία, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό (3') και στην εξέλιξη της φάσης ο Τάνκοβιτς θέλησε να μιμηθεί τον Γκαρσία, ο οποίος προ δύο αγωνιστικών σκόραρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ απέναντι στον Απόλλωνα στο ίδιο γήπεδο. Ο Σουηδός μεσοεπιθετικός με αριστοτεχνική εκτέλεση κόρνερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βόλου με τον Σβάρνα να την ακουμπάει ανεπαίσθητα δίχως να επηρεάζει την πορεία της (1-0).

Αντί όμως το παιχνίδι να γίνει ευκολότερο για την ΑΕΚ, εξελίχθηκε σε εφιάλτη στη συνέχεια καθώς στο 15' ο Βόλος ισοφάρισε (1-1). Ο Μπαρτόλο σέντραρε από αριστερά, ο Τσιγκρίνσκι έκανε λανθασμένη απομάκρυνση και ο Φεράρι εκτέλεσε με σουτ μέσα από την περιοχή με τον Τσιντώτα να αντιδρά αργά βλέποντας την μπάλα να περνά μέσα από τα χέρια του.

Ο Βόλος πλέον είχε πάρει φόρα και ήταν ασταμάτητος επιτυγχάνοντας την ολική ανατροπή στο 34'. Και πάλι ο Μπαρτόλο έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Ουάρντα που έκανε κίνηση φορ, βρέθηκε στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ που αδράνησε. Ο Αιγύπτιος με εξαιρετική κεφαλιά έγραψε το 1-2.

H AEK άγγιξε το γκολ με τον Σιμάνσκι στο 45', με τον Ολιβέιρα στο 61' αλλά ο Βόλος αμύνθηκε εξαιρετικά με υπερπροσπάθεια του Φεράρι και του Σάντσες. Η θεσσαλική ομάδα ωστόσο δεν τα κατάφερε και στο 70' οπότε έπειτα από πολιορκία διαρκείας της Ενωσης και αδυναμία των αμυντικών να απομακρύνουν, ο Ανσαριφάρντ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κοντινή προβολή. Το πείσμα των παικτών της ΑΕΚ στη συγκεκριμένη φάση τους δικαίωσε καθώς βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης (2-2).

Το... θρίλερ συνεχίστηκε όμως καθώς στο 74' η ΑΕΚ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Παουλίνιο με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Δέκα λεπτά αργότερα ωστόσο η ισορροπία επανήλθε αριθμητικά καθώς αποβλήθηκε και ο Κολόμπο λόγω ανατροπής στον Ολιβέιρα που έφευγε μόνος απέναντι στον Κλέιμαν. Εν τέλει η ΑΕΚ τελείωσε το παιχνίδι με εννέα παίκτες (!) λόγω αποβολής του Σάκχοβ με απευθείας κόκκινη για χειροδικία στον Ουάρντα.

Μάλιστα ο Βόλος είχε τεράστια ευκαιρία για να νικήσει αλλά στις καθυστερήσεις ο Τσιντώντας αντέδρασε εξαιρετικά στο πλασέ του Μπαρτόλο.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Παουλίνιο, Σβάρνας (67' Αλμπάνης), Τσιγκρίνσκι, Μιτάι (82' Λόπες), Σιμόες, Σιμάνσκι (46' Σάκχοβ), Μάνταλος, Γκαρσία, Τάνκοβιτς (58' Ανσαριφάρντ), Ολιβέιρα.

Βόλος: Κλέιμαν, Ντεντάκης, Σάντσες, Κολόμπο, Φεράρι, Ριένστρα, Μπαριέντος, Ουάρντα, Μπαρτόλο, Περέα (68' Μαρτίνες), Δουβίκας (86' Μήτογλου).

ποδόσφαιροΑΕΚΒόλος ΝΠΣSuperLeague