Αθλητισμός|23.12.2020 15:25

Serie A: Ανευ προηγουμένου διασυρμός της Γιουβέντους από τη Φιορεντίνα με 0-3!

Newsroom

Μέγα κάζο υπέστη η Γιουβέντους από τη Φιορεντίνα για 13η αγωνιστική της Serie A. Οι Βιόλα που δίνουν μάχη για να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας διέσυραν με 3-0 τους Μπιανκονέρι στο Τορίνο σε έναν άνευ προηγουμένου διασυρμό, που φέρνει σε εξαιρετικά δυσμενή θέση την ομάδα του Αντρέα Πίρλο καθώς πλέον βρίσκεται στο -10 από τη Μίλαν!

Η ομάδα του Τσάζαρε Πραντέλι και του αειθαλούς Φρανκ Ριμπερί ήταν εκπληκτική και έκανε πάρτι στην έδρα της Γιουβέντους, όπου κατόρθωσε να νικήσει για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια. Το σκορ άνοιξε στο 3' ο Βλάχοβιτς, ενώ στο 18' η Γηραιά Κυρία έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Κουαδράδο. Στο 76' ο Αλεξ Σάντρο σκόραρε εις βάρος της ομάδας του και στο 81' ο Κάσερες διαμόρφωσε το τελικό 0-3 μπροστά στα μάτια του εμβρόντητου Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα για να αποτρέψει το φιάσκο. 

Προηγουμένως -λίγη ώρα πριν από τη σέντρα- η Νάπολι κέρδισε την έφεση που είχε καταθέσει εις βάρος της απόφασης που της είχε στερήσει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει στο γήπεδο τη Γιουβέντους που είχε πάρει το μεταξύ τους ματς στα χαρτιά. Ωστόσο, με βάση τη νέα απόφαση, το παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί κανονικά με τη Γιουβέντους να χάνει τους τρεις βαθμούς και τη Νάπολι να κερδίζει τον έναν που της είχε αφαιρεθεί.

Η υπόθεση εκκρεμούσα από τις 4 Οκτωβρίου, όταν και οι Παρτενοπέι δεν μετέβησαν ποτέ στο Τορίνο, με αποτέλεσμα να τους επιβληθεί αφαίρεση ενός βαθμού και να χάσουν το ματς με 3-0 άνευ αγώνα. Το club του Νότου είχε το επιχείρημα ότι δεν του επετράπη από τις τοπικές αρχές να ταξιδέψει εξαιτίας του κορονοϊού, αφού οι Πιοτρ Ζιελίνσκι και Ελίφ Ελμάς είχαν βρεθεί θετικοί σε τεστ, ενώ παράλληλα η Νάπολι είχε μόλις αγωνιστεί με την Τζένοα η οποία είχε 25 κρούσματα.

Η Lega και η Ομοσπονδία είχαν αποφασίσει ότι οι Ναπολιτάνοι δεν τήρησαν το πρωτόκολλο και ότι δεν προσπάθησαν καν να παίξουν το ματς. Η Νάπολι είχε δει τις δύο προηγούμενες εφέσεις να απορρίπτονται, όμως πήγε το θέμα στην Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή και δικαιώθηκε.

ΓιουβέντουςSerie AΦιορεντίναποδόσφαιρο