Αθλητισμός|24.12.2020 16:03

Παναγιώτης Κονέ: Επέστρεψε στην ΑΕΚ σε ρόλο τεχνικού διευθυντή

Newsroom

Το κενό που δημιουργήθηκε στην ΑΕΚ από την αποχώρηση του Ιλια Ιβιτς καλύφθηκε άμεσα καθώς τη θέση του Σέρβου θα αναλάβει ο Παναγιώτης Κονέ. Ο άλλοτε διεθνής παίκτης με πλούσιο παρελθόν στην Ενωση, ο οποίος αποσύρθηκε από την ενεργό δράση προ ολίγου καιρού, είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής της ομάδας.

Ο 33χρονος πρώην ποδοσφαιριστής της Ένωσης, αποτελεί προσωπική επιλογή του Δημήτρη Μελισσανίδη μετά από εκτενείς συζητήσεις που έχουν κάνει το τελευταίο διάστημα, γύρω από το ενδεχόμενο να αναλάμβανε κάποιο πόστο στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Μέχρι πρότινος δεν ήταν όντως βέβαιο πως αυτό θα είχε άμεση σχέση με τον σχεδιασμό της ομάδας, όμως τα τελευταία 24ωρα το αφεντικό της Ένωσης αποφάσισε πως σε αυτό το κομμάτι θέλει να αξιοποιήσει τον Παναγιώτη Κονέ.

Παράλληλα, όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ του SDNA, ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν ήθελε να απομακρυνθεί ο Ίλια Ίβιτς από την ΠΑΕ, αλλά του πρότεινε να αναλάβει τη θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή, μια θέση που κατείχε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο Ίλια Ίβιτς από την πλευρά του, δεν ένιωθε πως θα μπορούσε να είναι αποδοτικός στον βαθμό που ήθελε σε μια θέση που δεν θα είχε αποκλειστικά σχέση με ζητήματα ποδοσφαιρικού σχεδιασμού και προτίμησε τον δρόμο της αποχώρησης.

Η ανακοίνωση της ΑΕΚ αναφέρει: «Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Παναγιώτη Κονέ, ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του τεχνικού διευθυντή της ομάδας μας. Ο Παναγιώτης Κονέ υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την ΑΕΚ σε ηλικία 18 ετών το 2005, παρέμεινε σε αυτήν μέχρι το 2008 και εννέα χρόνια μετά επέστρεψε στην ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας, έπειτα από 24 χρόνια. Επίσης, έχει αγωνιστεί 28 φορές με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας, με την οποία έχει σκοράρει δύο φορές.

Σύσσωμη η "κιτρινόμαυρη" οικογένεια καλωσορίζει την επιστροφή του Παναγιώτη Κονέ στην ομάδα μας με την ιδιότητα του τεχνικού διευθυντή και του εύχεται καλή επιτυχία και αποτελεσματικό έργο στα νέα του καθήκοντα».

Ιλια ΙβιτςΠαναγιώτης ΚονέποδόσφαιροΑΕΚ