Αθλητισμός|24.12.2020 00:56

Εβερτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2: Ασταμάτητοι Μπέμπηδες με «φονικό» Καβάνι

Newsroom

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ... νιώθει καλά και αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Η ομάδα του Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ που προ ημερών σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση της Premier League και πλέον κάνει όνειρα ακόμη και για κούπα, λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα πανηγύρισε μια σπουδαία πρόκριση στον ημιτελικό του Λιγκ Καπ Αγγλίας (Carabao Cup). Οι «μπέμπηδες» επικράτησαν 0-2 της Εβερτον στο Γκούντισον Παρκ για την προημιτελική φάση και πήραν το εισιτήριο για την τετράδα, όπου επίσης έχουν προκριθεί η Μάντσεστερ Σίτι, η Τότεναμ και η έκπληξη της διοργάνωσης Μπρέντφορντ (ομάδα της Championship).

Και λίγη ώρα μετά το φινάλε του ματς στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε, το... λουκούμι της Μπρέντφορντ έτυχε στον δρόμο της Τότεναμ του... Γκαστόνε Ζοσέ Μουρίνιο που μόνο με αυτοκτονία δεν θα βρεθεί στον τελικό. Παράλληλα, όμως η κληρωτίδα έβγαλε και τιτανομαχία στο Μάντσεστερ καθώς η Γιουνάιτεντ και η Σίτι θα λύσουν τις διαφορές τους στις 4 Ιανουαρίου στο Ολντ Τράφορντ για μια θέση στον τελικό.

T

Το παιχνίδι στο Λίβερπουλ ήταν ντέρμπι και έπειτα από μια μεγάλη μάχη ο Καβάνι με έναν «κεραυνό» που εξαπέλυσε στο 88' έδωσε το προβάδισμα πρόκρισης στη Γιουνάιτεντ, που στο φινάλε του ματς (96') βρήκε και δεύτερο τέρμα με τον Μαρσιάλ, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, η Τότεναμ δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στη Στόουκ, την οποία κέρδισε εκτός έδρας με 3-1. Ο Μπέιλ άνοιξε το σκορ στο 22', ο Τόμπσον ισοφάρισε προσωρινά για τους γηπεδούχος στο 53', αλλά με τέρματα του Ντέιβις στο 70' και του Κέιν στο 81' η ομάδα του Μουρίνιο έκλεισε θέση για την τετράδα.

Εντισον ΚαβάνιΜάντσεστερ ΣίτιΛιγκ Καπ ΑγγλίαςΣτόουκΕβερτονΜάντσεστερ ΓιουνάιτεντποδόσφαιροΤότεναμΜπρέντφορντ