Αθλητισμός|26.12.2020 22:56

Αρσεναλ - Τσέλσι 3-1: Κανονιές στο ντέρμπι του Λονδίνου

Newsroom

Είναι άγραφος κανόνας στο ποδόσφαιρο και επιβεβαιώθηκε μέχρι κεραίας στη λονδρέζικη μάχη της Αρσεναλ με την Τσέλσι για την Premier League. Οταν πρόκειται για ντέρμπι, δεν παίζει ρόλο ούτε η ποιότητα των ρόστερ, ούτε η αγωνιστική φόρμα, ούτε η βαθμολογική διαφορά που χωρίζει δυο ομάδες. Το μόνο που μετράει είναι η... στιγμή. Και στην προκειμένη περίπτωση οι ντεφορμέ Κανονιέρηδες των μύριων όσων προβλημάτων, που... κατόρθωσαν να βρίσκονται λίγο πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, έκαναν πάρτι απέναντι στους διεκδικητές του τίτλου Μπλε επικρατώντας με 3-1.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε ότι και οι παραδόσεις δίνουν ένα πανίσχυρο κίνητρο στο αγγλικό ποδόσφαιρο αν αναλογιστεί κανείς ότι η Αρσεναλ παραμένει αήττητη στην Boxing Day από το 1987! Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα ήταν εξαιρετικά αποτελεσματική στο ντέρμπι με την Τσέλσι και βρέθηκε να προηγείται με 3-0 στο 56' σκοράροντας τρία τέρματα σε ένα εικοσάλεπτο: στο 34' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λακαζέτ, στο 44' με θαυμάσια εκτέλεση φάουλ του Τσάκα και στο 56' με τον Σάκα. Επειδή όμως η Αρσεναλ παραμένει... Αρσεναλ ακόμη και στην καλή ημέρα της, καρδιοχτύπησε στο φινάλε καθώς στο 85' ο Εϊμπραχαμ μείωσε σε 3-1, ενώ στο 90' κι ενώ απέμεναν τα πέντε λεπτά τον καθυστερήσεων, η Τσέλσι κέρδισε πέναλτι. Ωστόσο, ο Λένο αντέδρασε σωστά και απέκρουσε το πέναλτι του σπεσιαλίστα Ζορζίνιο επαναφέροντας τους σφυγμούς των Κανονιέρηδων σε φυσιολογικά επίπεδα.

Ηταν η πρώτη νίκη της Αρσεναλ έπειτα από επτά σερί παιχνίδια δίχως τρίποντο στην Premier League κι αν μη τι άλλο ένα καλό δώρο στον Αρτέτα, ο οποίος βρίσκεται υπό πίεση τις τελευταίες εβδομάδες. Παράλληλα, η Τσέλσι επιβεβαίωσε πως είναι ή του ύψους ή του βάθους παρά το ταλέντο που διαθέτει. Η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ βρίσκεται πλέον εκτός πεντάδας καθώς ισοβαθμεί με την εξαιρετική Αστον Βίλα που σάρωσε 3-0 την Κρίσταλ Πάλας κι έχει και δύο ματς λιγότερα.

Premier LeagueποδόσφαιροBoxing DayΑρσεναλΤσέλσι