Αθλητισμός|29.12.2020 16:44

«Χρυσό» διαζύγιο του Τούχελ με Παρί - Ερχεται ο Ποκετίνο

Newsroom

Μολονότι ήταν αποφασισμένο εδώ και καιρό, πήρε έξι μέρες στην Παρί Σεν Ζερμέν και στον Τόμας Τούχελ για να τα βρουν και να ανακοινώσουν το διαζύγιο τους μετά από δυόμισι χρόνια. Η διαπραγμάτευση βεβαίως αφορούσε την αποζημίωση που θα λάβει ο Γερμανός τεχνικός, ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα θα εισπράξει περίπου έξι εκατ. ευρώ για την πρόωρη διακοπή του συμβολαίου του.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Τόμας Τούχελ και το επιτελείο του για όλα όσα έδωσαν στον σύλλογο. Ο Τόμας έβαλε όλη την ενέργεια και το πάθος του στη δουλειά και θα θυμόμαστε τις καλές στιγμές που ζήσαμε μαζί. Του εύχομαι ό,τι καλύτερο στο μέλλον» ανέφερε ο διοικητικός ηγέτης της Παρί, Νασέρ Αλ Κελαϊφί στην επίσημη ανακοίνωση των Παριζιάνων για το αιφνιδιαστικό διαζύγιο.

Ο Τούχελ ανέλαβε την Παρί το καλοκαίρι του 2018 και κατόρθωσε να κατακτήσει έξι τρόπαια με τον σύλλογο (δύο πρωταθλήματα Γαλλίας, ένα Κύπελλο, ένα Λιγκ Καπ και δύο γαλλικά Σούπερ Καπ), ενώ έφτασε με τους Παριζιάνους εκεί όπου κανείς άλλος κόουτς δεν είχε πλησιάσει, καθώς το περασμένο καλοκαίρι οδήγησε την ομάδα στον τελικό του Champions League. Aποχωρεί από την Παρί με ποσοστό νικών 74,8%.

Ο Τούχελ αποτελεί παρελθόν αναζητώντας την επόμενη ποδοσφαιρική στέγη του (γράφεται η αγγλική Τσέλσι τον έχει ήδη προσεγγίσει), και η Παρί έχει ήδη βρει τον διάδοχό του καθώς διαπραγματεύεται με τον Αργεντινό προπονητή Μαουρίτσιο Ποκετίνο, ο οποίος μετά την Τότεναμ δεν είχε αναλάβει άλλη ομάδα.

Μαουρίτσιο ΠοτσετίνοπροπονητήςΠαρί Σεν ΖερμένΤόμας ΤούχελLigue 1