Αθλητισμός|29.12.2020 17:09

Τέλος εποχής για τον Ντιέγκο Κόστα από την Ατλέτικο Μαδρίτης

Newsroom

Εξι μήνες πριν από την ολοκλήρωση του συμβολαίου του ο Ντιέγκο Κόστα αποχώρησε από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Ισπανοβραζιλιάνος σέντερ φορ ζήτησε να αποδεσμευτεί από τους Ροχιμπλάνκος επικαλούμενος οικογενειακούς λόγους και το αίτημά του έγινε άμεσα αποδεκτό, αφού πρόκειται για παίκτη, ο οποίος χαίρει μεγάλης εκτίμησης στον σύλλογο.

«Τον ευχαριστούμε για την αφοσίωση όλα αυτά τα χρόνια και του ευχόμαστε καλή τύχη στα επόμενα βήματα της καριέρας του», ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε η ομάδα της Μαδρίτης για τον Ντιέγκο Κόστα, ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα βρίσκεται στο στόχαστρο τόσο της Τότεναμ του Ζοσέ Μουρίνιο όσο και της Παρί Σεν Ζερμέν.

Αυτή ήταν η τρίτη και μάλλον τελευταία θητεία του Ντιέγκο Κόστα στην Ατλέτικο, στην οποία πρωτοεντάχθηκε τον Δεκέμβριο του 2006 σε ηλικία 18 ετών. Εκανε το... αγροτικό του σε Μπράγκα, Θέλτα, Αλμπαθέτε και Βαγιαδολίδ προτού επιστρέψει στη Μαδρίτη το 2010, οπότε άρχισε η ανοδική πορεία του που είχε ως αποκορύφωμα την κατάκτηση του πρωταθλήματος με την Ατλέτικο το 2013-14 αλλά και την παρουσία στον τελικό του Champions League. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του με τους Ροχιμπλάνκος του έδωσαν το... διαβατήριο και για την Premier League, όπου φόρεσε τη φανέλα της Τσέλσι, προτού επιστρέψει τον Ιανουάριο του 2018 στην Ατλέτικο.

Το τελευταίο διάστημα αποτελούσε back up του Λουίς Σουάρες, για τον οποίο προ ημερών χαριτολογώντας είχε δηλώσει on camera: «Τόσο καιρό που ήμουν τραυματίας δεν έβαζε γκολ. Τώρα που επέστρεψα, ο μπ... τα βάζει δύο-δύο». Συνολικά, ο Ντιέγκο Κόστα αγωνίστηκε σε 215 παιχνίδια με τη φανέλα της Ατλέτικο και πέτυχε 83 γκολ, ενώ μοίρασε και 36 ασίστ. Εκτός από το πρωτάθλημα του 2014, κατέκτησε επίσης ένα Κύπελλο Ισπανίας (2013), ένα Europa League (2018) και τρία Σούπερ Καπ Ευρώπης (2010, 2012 και 2018). Παράλληλα, έχει πανηγυρίσει με την Τσέλσι δύο πρωταθλήματα (2015, 2017) και ένα Λιγκ Καπ Αγγλίας (2015), ενώ έχει φορέσει τόσο τη φανέλα της Εθνικής Βραζιλίας όσο και της Εθνικής Ισπανίας.

ποδόσφαιροΝτιέγκο ΚόσταLa LigaΑτλέτικο Μαδρίτης