Αθλητισμός|02.01.2021 00:52

ΠΑΟΚ: Φίλιπ Κροβίνοβιτς ο εκλεκτός για τα χαφ

Newsroom

Ο ΠΑΟΚ... φουλάρει τις μηχανές του προκειμένου να ολοκληρώσει γρήγορα αλλά και ποιοτικά τις χειμερινές μεταγραφές του στις θέσεις όπου ο Πάμπλο Γκαρσία έχει ζητήσει ενίσχυση. Ηδη βρίσκεται στα σκαριά η απόκτηση του Τσέχου σέντερ φορ Μίκαελ Κρμέντσικ, ενώ φαίνεται πως στο πρόσωπο του Φίλιπ Κροβίνοβιτς ο Δικέφαλος έχει βρει τον εκλεκτό για τα χαφ.

Ο Κροάτης μέσος αποτελεί τον πρώτο στόχο σύμφωνα με ρεπορτάζ του SDNA. Μάλιστα είχε απασχολήσει μεταγραφικά τον Δικέφαλο και κατά το παρελθόν, κάτι που σημαίνει πως βρίσκεται καιρό υπό την παρακολούθηση του σκάουτινγκ της ομάδας. Ο 25χρονος χαφ ανήκει στη Μπενφίκα αλλά αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στην Premier League με τη φανέλα της Γουέστ Μπρομ, έχοντας (την περασμένη σεζόν) σημαντικό ρόλο στην επιστροφή της ομάδας από την Championship στη μεγάλη κατηγορία με απολογισμό 43 ματς, τρία γκολ και τέσσερις ασίστ.

Εξ ου και η απόφαση της Γουέστ Μπρομ για να τον διατηρήσει και φέτος στο δυναμικό της με τη μορφή δανεισμού. Ωστόσο κατά την τρέχουσα περίοδο έχει καταγράψει 11 συμμετοχές αλλά μόλις πέντε ως βασικός κάτι που δεν ικανοποιεί τον παίκτη που ψάχνει μια νέα πρόκληση. Παράλληλα, έχασε και το στήριγμα που είχε στην Γουέστ Μπρομ καθώς ο συμπατριώτης του προπονητής Σλάβεν Μπίλιτς απολύθηκε προ εβδομάδων. Ο ΠΑΟΚ παρακολουθεί στενά την περίπτωσή του, έχει κυκλώσει το όνομά του ως πρώτη επιλογή για τα χαφ και προσπαθεί να εξασφαλίσει τον δανεισμό του από την Μπενφίκα.

 

Ο Φίλιπ Κροβίνοβιτς γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου του 1995 στο Ζάγκρεμπ, τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα συνδέθηκαν με τη Ντινάμο μέχρι τον Αύγουστο του 2015, οπότε πήρε την απόφαση να φορέσει τη φανέλα της Ρίο Άβε στην Πορτογαλία. Δύο χρόνια αργότερα βρέθηκε στο δυναμικό της Μπενφίκα, καταγράφοντας 28 συμμετοχές προτού η ατυχία του χτυπήσει την πόρτα καθώς ένας σοβαρός τραυματισμός τον Ιανουάριο του 2017, τον έθεσε νοκ άουτ για αρκετό διάστημα, προτού μετακομίσει στην Αγγλία.

Φίλιπ ΚροβίνοβιτςποδόσφαιροΠΑΟΚ