Αθλητισμός|03.01.2021 00:27

Basket League: Αντέδρασε κι έκανε καλό ποδαρικό η ΑΕΚ

Newsroom

Η ΑΕΚ αντέδρασε και ξεκίνησε ιδανικά το 2021. Αφήνοντας πίσω τα προβλήματα με τις απουσίες (Ζήσης, Σλότερ) και την ήττα από το Λαύριο, η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου κέρδισε τον μαχητικό (για ένα ημίχρονο) Κολοσσό στο ΟΑΚΑ (89-72) και ανέβηκε στο 7-1 στην Basket League.

Η «Ένωση» είχε αρκετά προβλήματα στο πρώτο μέρος, κυρίως στο αμυντικό κομμάτι, όμως από την τρίτη περίοδο και μετά ήταν αυτή που έπρεπε. Βέβαια, κομβική ήταν η παρουσία του εξαιρετικού Κιθ Λάνγκφορντ, που έκανε... ό,τι ήθελε στο τρίτο δεκάλεπτο και ολοκλήρωσε το ματς με . Καλοί και οι Νίκος Ρογκαβόπουλος (12 πόντοι, 4 ριμπάουντ), Γιόνας Ματσιούλις (11 πόντοι), δεν έφτασαν για τον Κολοσσό οι προσπάθειες των Κένι Γκόινς (17 πόντοι, 7 ριμπάουντ) - Ντόμινικ Άρτις (12 πόντοι, 5 κλεψίματα, 3 ασίστ). Ειδική μνεία πρέπει να γίνει και στον Δημήτρη Μωραΐτη, που άφησε θετικές εντυπώσεις στο τέλος.

Με το... δεξί μπήκε στο 2021 ο Ηρακλής καθώς πήρε την 5η του νίκη στο πρωτάθλημα και πρώτη για το νέο έτος, απέναντι στην αξιόμαχη Λάρισα με 73-69. Δύο ομάδες με δύο τελείως διαφορετικές προσεγγίσεις. Η Λάρισα με την ευστοχία της από τα 6.75 κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο, όμως ο Ηρακλής δεν παρέδωσε τα όπλα και στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε... στροφές και με καλή κυκλοφορία της μπάλας και καλάθια κυρίως μέσα από το «ζωγραφιστό» κατάφερε και ανέτρεψε το εις βάρος του σκορ.

μπάσκετΑΕΚΚολοσσός ΡόδουΗρακλήςBasket LeagueΛάρισα ΚΑΕ