Αθλητισμός|03.01.2021 20:42

ΑΕΛ - ΠΑΟΚ 1-1: Γκέλα για τον Δικέφαλο στη Λάρισα

Newsroom

Το «χρυσό» παιδί της ΑΕΛ Δημήτρης Πινακάς... ζωγράφισε, οι παίκτες του ΠΑΟΚ έκαναν... μουτζούρες στον αγωνιστικό χώρο του Αλκαζάρ, αφού έχασαν τα άχαστα και η πρώτη γκέλα για το 2021 είναι γεγονός για τον Δικέφαλο που σώθηκε από ήττα στο 95' χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βιεϊρίνια. Είχε προηγηθεί ένα καταπληκτικό γκολ από τον 19χρονο άσο της ΑΕΛ, ο οποίος έκανε ένα απίστευτο σόλο προτού ανοίξει το σκορ για τη θεσσαλική ομάδα που άγγιξε αλλά δεν πέτυχε την πρώτη της νίκη έπειτα από καιρό και παραμένει στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας.

Το παιχνίδι είχε ρυθμό στο ξεκίνημά του όχι όμως και μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο μισάωρο. Ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που δημιούργησε την πρώτη μεγάλη στιγμή στο 30' οπότε ο Τζόλης σούταρε μέσα από την περιοχή με εξουδετερωμένο τον Νάγκι που έκανε κακή έξοδο. Ωστόσο ο Μπέρτος απομάκρυνε προτού η μπάλα περάσει τη γραμμή του τέρματος.

Ο Δικέφαλος έχασε ακόμη μια σπουδαία διπλή ευκαιρία στο 42' αρχικά με κεφαλιά του Ινγκασον και εκπληκτική επέμβαση του Νάγκι με το πόδι και στη συνέχεια με τον Μουργκ που με βολίδα σημάδεψε το δοκάρι.

Οσο περνούσε ο χρόνος ο ΠΑΟΚ ανέβαζε ολοένα και περισσότερο την πίεσή του, πολιορκώντας την περιοχή της ΑΕΛ δίχως όμως να φτάνει στο γκολ. Και τελικά, κόντρα στη ροή του αγώνα, η θεσσαλική ομάδα άνοιξε το σκορ με τον Πινακά. Το «χρυσό» παιδί της ΑΕΛ στο 70'  έκανε καταπληκτική ενέργεια και με σόλο απέφυγε όλους τους αντιπάλους του και με εξαιρετικό πλασέ πέτυχε το 1-0 στη μία και μοναδική απειλή που δημιουργήθηκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει ασφυκτικά, η ΑΕΛ κλείστηκε ολοκληρωτικά στην άμυνά της και τελικά το γκολ που έψαχνε η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία ήρθε στο 95' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βιεϊρίνια.

ΑΕΛ: Νάγκι, Ηλιάδης, Μιχαήλ, Σπαρβ, Φιλίπ, Μιλοσάβλιεβιτς (71’ Γκοτζαμανίδης), Ζίζιτς, Πινακάς (78' Γλύνος), Μπέρτος, Νικολιάς (83’ Νούνιτς), Τρούγιτς (53’ Πλατέλλας).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Ελ Καντουρί, Αουγκούστο (82’ Σβαμπ), Μουργκ (87’ Τσόλακ), Α. Ζίβκοβιτς, Τζόλης, Σφιντέρσκι.

ΑΕΛSuperLeagueΠΑΟΚποδόσφαιροΔημήτρης Πινακάς