Αθλητισμός|03.01.2021 23:19

Τσέλσι - Μάντσεστερ Σίτι 1-3: Ξανά στη μάχη για τον τίτλο της Premier League οι Πολίτες

Newsroom

Η Μάντσεστερ Σίτι διέλυσε την Τσέλσι στο Stamford Bridge και παρά της απουσίες λόγω κορονοϊού έφυγε με εμφατική νίκη από το Λονδίνο (1-3) που την φέρνει ξανά κοντά στη διεκδίκηση του τίτλου. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα ανέβηκε στην πέμπτη θέση της Premier League, μείωσε τη διαφορά από τις προπορευόμενες Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους τέσσερις βαθμούς και με ένα ματς λιγότερο (Βαθμολογία: Λίβερπουλ 33, Γιουνάιτεντ 33, Λέστερ 32, Τότεναμ 29, Σίτι 29, Εβερτον 29). Γίνεται αντιληπτό ότι η Σίτι επιστρέφει για τα καλά...

Κι όλα αυτά μολονότι είχε απουσίες, ο τερματοφύλακάς της έκανε ντεμπούτο στην Premier League και έπαιζε με φορ τον Μπερνάρντο Σίλβα. Η Σίτι μέσα σε 34' διέλυσε την Τσέλσι σκοράροντας τρία γκολ. Μέσα σε τρία λεπτά οι Γκιουντογκάν και Φόντεν έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων (18' - 21') στους Πολίτες που είχαν τον απόλυτο έλεγχο και πριν από το τέλος του ημιχρόνου πέτυχαν και τρίτο τέρμα με τον εξαιρετικό Ντε Μπρόινε (34').

Στο β' ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν την κατοχή, αλλά το παιχνίδι... έσβησε με τον Γκουρδιόλα να κάνει αλλαγές για να δώσει ανάσες, διατηρώντας παράλληλα τον έλεγχο. Η Τσέλσι, που ξεκίνησε πολύ άσχημα το 2021, το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 1-3 με τον Οντόι στο 92'.

Στο άλλο ματς της ημέρας η εξαιρετική Λέστερ πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Νιούκαστλ επικρατώντας 2-1. Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς παρέμεινε μια ανάσα από την κορυφή καθώς απέχει μόλις έναν βαθμό από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ. Ο Μάντισον στο 55' και ο Τίλεμανς στο 72' σκόραραν για τις Αλεπούδες, ενώ ο Κάρολ μείωσε στο 82' για τους γηπεδούχους.

ΝιούκαστλΜάντσεστερ ΣίτιPremier LeagueποδόσφαιροΤσέλσιΛέστερ