Αθλητισμός|04.01.2021 00:16

Serie A: Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ξεπέρασε τον Πελέ και οδεύει για Νο1 σκόρερ όλων των εποχών!

Newsroom

Ο αειθαλής Κριστιάνο Ρονάλντο συνεχίζει να γράφει ιστορία στα γήπεδα μολονότι διανύει το 35ο έτος της ζωής του. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ σκόραρε δύο φορές στη νίκη της Γιουβέντους επί της Ουντινέζε (4-1) και γιγάντωσε ακόμη περισσότερο τον θρύλο του καθώς ξεπέρασε τον σπουδαίο Πελέ στα συνολικά γκολ καριέρας. Ο Βραζιλιάνος μύθος σταμάτησε στα 757 επίσημα γκολ σε 815 ματς με τη Σάντος και την Εθνική Βραζιλίας, ενώ ο CR7 έχει πλέον 758 σε 1.035 παιχνίδια!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πέτυχε 450 τέρματα με τη Ρεάλ Μαδρίτης, 118 με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 83 με τη Γιουβέντους, 5 με τη Σπόρτινγκ και 102 με την Εθνική Πορτογαλίας. Στη σχετική λίστα, ακολουθούν ο Ρομάριο με 747 τέρματα όπως και ο Γκερντ Μίλερ, ενώ ο Λιονέλ Μέσι έχει ήδη 715 και πλησιάζει. Ο Φέρεντς Πούσκας έκλεισε την καριέρα του με 712 γκολ. 

T

Μολονότι πάντοτε υπάρχει η αμφισβήτηση και τα ερωτήματα σχετικά με τα γκολ του Πελέ καθώς ο ίδιος αλλά και η ομάδα του, η Σάντος, ισχυρίζονται ότι έχει σκοράρει πολλά περισσότερα απ' όσα του πιστώνουν (ο ίδιος μιλάει για περισσότερα από 1.000 γκολ), οι κορυφαίες εταιρείες στατιστικών αναφέρουν πως ο Βραζιλιάνος θρύλος σταμάτησε στα 757 γκολ σε επίσημες αναμετρήσεις. Σύμφωνα με τις ίδιες αναλύσεις, ο Ρονάλντο έχει μπροστά του πλέον μόνο τον Τσεχοαυστριακό Γιόζεφ Μπίτσαν, ο οποίος όπως σημειώνεται στις λίστες των ειδικών, έχει σκοράρει 759 γκολ στην καριέρα του από το 1931 ως το 1955.

Στο μεταξύ, η Γιουβέντους με τη νίκη που πέτυχε μείωσε τη διαφορά από την κορυφή αλλά απέχει ακόμη αρκετά από την ασταμάτητη Μίλαν, η οποία σημειώνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο δεν πτοήθηκε από το αριθμητικό μειονέκτημα (αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη στο 34' ο Τονάλι) και πέρασε νικηφόρα με 2-0 (15' Κεσί, 50' Λεάο) από την Καμπανία με αντίπαλο την Μπενεβέντο για την 15η αγωνιστική της Serie A. Οι Ροσονέρι παρέμειναν αήττητοι για 15η σερί αγωνιστική (δεν έχουν χάσει από το ξεκίνημα της σεζόν) και βρίσκονται στο +1 από τη συμπολίτισσα Ιντερ που διέλυσε με 6-2 την Κροτόνε με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λαουτάρο Μαρτίνες που πέτυχε χατ-τρικ κι είχε και μια ασίστ.

Στα άλλα ματς της αγωνιστικής, η Αταλάντα σάρωσε με 5-1 τη Σασουόλο και η Νάπολι την Κάλιαρι με 1-4, η Ρόμα παρέμεινε σε ανοδική τροχιά νικώντας 1-0 τη Σαμπντόρια, η Φιορεντίνα έμεινε στο 0-0 με την Μπολόνια, όπως και η Τζένοα στο 1-1 με τη Λάτσιο, ενώ η Τορίνο πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Πάρμα (0-3) και η Βερόνα από τη Σπέτσια (0-1).

ΑταλάνταΓιουβέντουςρομάΓιόζεφ ΜπίτσανΙντερΛιονέλ ΜέσιΚριστιάνο ΡονάλντοSerie AΜίλανΠελέΝάπολι