Αθλητισμός|05.01.2019 19:31

Basket League: Απτόητοι Περιστέρι, Προμηθέας - Ξέσπασε το Λαύριο

Μενέλαος Σεβαστιάδης

Στο Περιστέρι η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη πέτυχε με χαρακτηριστική άνεση την 10η νίκη σε 12 αγώνες, με το 80-64 επί του αδύναμου Ρεθύμνου. Οι γηπεδούχοι έκαναν ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο το οποίο έκλεισαν με 50-23 και στη συνέχεια πήγαν στο ρελαντί μέχρι την τελική επικράτηση και έχοντας ένα αξιοσημείωτο ποσοστό στα τρίποντα με 13/18!

Ο Προμηθέας έκανε επίδειξη δύναμης στην Νέα Σμύρνη και κυριάρχησε έναντι του Πανιωνίου τον οποίο νίκησε με 74-60. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές, που στρέφουν την προσοχή τους στην επανέναρξη του Champions League και την εντός έδρας αναμέτρηση της Τετάρτης με την Μπαϊρόιτ, ήταν ο Χολ με 17 πόντους. 

Το Λαύριο ανανεώθηκε και με δύο νέους Αμερικανούς στην σύνθεσή του, τους Μπιούφορντ και Τόμας ξέσπασε στην Κύμη την οποία νίκησε με 86-68 και την κράτησε χαμηλά, πετυχαίνοντας ταυτόχρονα την δική του τέταρτη νίκη.

Το αμφίρροπο πρώτο ημίχρονο έληξε με 37-33 αλλά στη συνέχεια οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν με πρωταγωνιστές τους δύο Έλληνες ψηλούς του, τον αρχηγό Δημήτρη Κακλαμανάκη με 17 πόντους και 9 ριμπάουντ και τον Γιάννη Κουζέλογλου με 16 πόντους.

Η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί αύριο (6/1) με τρεις αγώνες, Παναθηναϊκός - Χολαργός και Αρης - Ηφαιστος στις 5μ.μ. και Ολυμπιακός - ΑΕΚ στις 7.30μ.μ. 

ΛαύριοBasket LeagueΠρομηθέαςΠεριστέρι