Αθλητισμός|05.01.2021 00:14

Σαουθάμπτον - Λίβερπουλ 1-0: Τρίτη σερί γκέλα στην Premier League για τους Κόκκινους

Newsroom

Η Λίβερπουλ είναι... ντεφορμέ και το φωνάζει τον τελευταίο μήνα. Οι πρωταθλητές Αγγλίας διανύουν τη χειρότερη περίοδό των τελευταίων δυόμισι ετών, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε η εκπληκτική Σαουθάμπτον επικρατώντας 1-0 στο St Mary's. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, που γκέλαρε για τρίτο σερί παιχνίδι στην Premier League μετά τις ισοπαλίες με Γουέστ Μπρομ και Νιούκαστλ, συγκατοικεί στην κορυφή της βαθμολογίας με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχοντας όμως ένα ματς περισσότερο, κι ενώ σε δύο εβδομάδες (17/1) θα αναμετρηθούν μεταξύ τους στο απόλυτο αγγλικό ντέρμπι (Βαθμολογία: Λίβερπουλ 33, Μάν. Γιουνάιτεντ 33, Λέστερ 32, Τότεναμ 29, Σίτι 29, Σαουθάμπτον 29, Εβερτον 29).

Η Σαουθάμπτον, η οποία προηγήθηκε μόλις στο 2' με εξαιρετικό τελείωμα του Ντάνι Ινγκς (έφτασε τα 50 γκολ στο πρωτάθλημα) κατόρθωσε να κρατήσει τη Λίβερπουλ μακριά από το γκολ για δεύτερο σερί παιχνίδι μετά το 0-0 με τη Νιούκαστλ. Οι «Αγιοι» με τη νίκη τους έφτασαν στους 29 βαθμούς, είναι ισόβαθμοι με Μάντσεστερ Σίτι και Τότεναμ και μπορούν να κάνουν όνειρα ακόμη και για Champions League εφόσον συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο.

Αντιθέτως, η Λίβερπουλ προβληματίζει καθώς από τις 28 Νοεμβρίου, στα τελευταία οχτώ παιχνίδια έχει γκελάρει πέντε φορές (τέσσερις ισοπαλίες και μία ήττα) αφήνοντας συνολικά 11 βαθμούς.

ΣαουθάμπτονποδόσφαιροΛίβερπουλPremier League