Αθλητισμός|05.01.2021 17:39

Κλάτενμπεργκ: «Σωστό το πέναλτι που κέρδισε ο ΠΑΟΚ - Καλώς ακυρώθηκε γκολ του Αστέρα»

Newsroom

Δικαιώνει τον διαιτητή Ευαγγέλου για το πέναλτι που υπέδειξε υπέρ του ΠΑΟΚ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα με την ΑΕΛ, ο Μαρκ Κλάτενμπέργκ. Στην ανάλυση των αμφισβητούμενων φάσεων της 14ης αγωνιστικής της Super League ο αρχιδιαιτητής τονίζει ότι: «Η ΚΕΔ συμφωνεί με την απόφαση της διαιτητικής ομάδας διότι ο τερματοφύλακας δεν βρίσκει την μπάλα και ξεκάθαρα με τα χέρια του μπαίνει στο μονοπάτι του επιθετικού με αποτέλεσμα μια καθαρή με το πόδι αυτού, η οποία και τον ανέτρεψε. Αυτό το μαρκάρισμα θεωρείται απρόσεκτο και συνεπώς δεν είναι απαραίτητο να υπάρξει πειθαρχική ενέργεια».

Για το πέναλτι υπέρ της Λαμίας στον αγώνα με τον Άρη, στο μαρκάρισμα στον Ντέλετιτς, ο διαιτητής Σκουλάς ακούγεται να λέει στην ενδοεπικοινωνία ότι ο παίκτης των γηπεδούχων… «πολύ εύκολα πέφτει» αλλά ο VAR, Φωτιάς του τονίζει ότι «υπάρχει ξεκάθαρο πάτημα» και τον στέλνει σε onfield review.

«Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι υπήρξε παράβαση στο μαρκάρισμα και σωστά καταλογίστηκε πέναλτι διότι ο αμυνόμενος δεν έπαιξε τη μπάλα αλλά πάτησε τον αντίπαλο του στο πόδι εντός της περιοχής πέναλτι. Ωστόσο, η αρχική απόφαση του διαιτητή μετά την εκτέλεση πέναλτι να ακυρώσει το γκολ και να καταλογίσει έμμεσο ελεύθερο λάκτισμα και κίτρινη κάρτα ήταν λανθασμένη καθώς δεν συμβαδίζει με τους κανόνες του παιχνιδιού. Ο επιτιθέμενος κινούμενος για να εκτελέσει το πέναλτι πήδηξε στον αέρα  αλλά δεν σταμάτησε όταν ολοκλήρωσε την κίνηση του πριν σουτάρει. Έπειτα από μια μικρή καθυστέρηση ο διαιτητής πριν από την επανέναρξη του αγώνα άλλαξε την απόφαση του και σωστά κατακύρωσε το τέρμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κλάτενμπεργκ.

Όσο για την αποβολή του Σούντγκρεν επειδή έσπρωξε το ball boy ο Κλάνενμπεργκ σημειώνει ότι: «Ένας παίκτης όσο εκνευρισμένος και αν είναι δεν μπορεί να σπρώχνει ένα ball boy με τόσο επιθετικό τρόπο».

ΚΕΔSuperLeagueποδόσφαιροδιαιτησίαΜαρκ Κλάτενμπεργκ