Αθλητισμός|06.01.2021 17:16

Απόλλων Σμύρνης - Παναθηναϊκός 0-1: Τον... φώτισε ο Ιωαννίδης στη Ριζούπολη

Newsroom

Ανήμερα των Φώτων ο εορτάζων Φώτης Ιωαννίδης έκανε ντεμπούτο ως βασικός, πέτυχε το παρθενικό του γκολ με το τριφύλλι στο στήθος και... φώτισε τον Παναθηναϊκό που πανηγύρισε την πρώτη του νίκη για το 2021 στη Super League. Οι «πράσινοι» έβγαλαν αντίδραση μετά την εντός έδρας ισοπαλία με τον Αστέρα Τρίπολης και παρά τις αντιξοότητες, τον κορονοϊό που έπληξε την ομάδα, τις απουσίες, ακόμη και την αποβολή του Ζαγαρίτη μόλις στο 50', επικράτησαν 1-0 του εξαιρετικού Απόλλωνα Σμύρνης, που επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Η Ελαφρά Ταξιαρχία, που προερχόταν από δύο σερί νίκες, είχε πολύ καλή απόδοση αλλά δεν είχε για... σύμμαχο το VAR εξαιτίας του οποίου ακυρώθηκε ένα γκολ και δεν δόθηκαν δύο πέναλτι (όλες οι φάσεις ήταν οριακές και δύσκολες) τα οποία αρχικά είχε καταλογίσει ο διαιτητής Κουτσιαύτης.

Ο Παναθηναϊκός παρά τις σημαντικές απουσίες βασικών παικτών όπως ο Βιγιαφάνιες, ο Μαουρίσιο, ο Κουρμπέλης και ο Σάντσες, ήταν καλός από το ξεκίνημα του ματς δείχνοντας διάθεση για να κυνηγήσει το γκολ νωρίς. Και πράγματι στο 20' τα κατάφερε με τον Φώτη Ιωαννίδη, ο οποίος στο ντεμπούτο του ως βασικός, έπειτα από ωραία ενέργεια και ασίστ του Χουάνκαρ, σκόραρε με κοντινή προβολή καθώς εκμεταλλεύτηκε την ασταθή επέμβαση του Βέρχουλστ.

Ο Απόλλων δεν πτοήθηκε και αντεπιτέθηκε για να ισοφαρίσει. Πλησίασε στο γκολ στο 26' με τον Τσιλούλη, ενώ στο 28' καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ του έπειτα από σφοδρή σύγκρουση του Διούδη με τον Νίκο Ιωαννίδη. Μάλιστα, οι δυο παίκτες έπεσαν στο έδαφος χτυπημένοι προκαλώντας έντονη ανησυχία σε συμπαίκτες και ιατρικά επιτελεία. Ιδίως ο άσος των γηπεδούχων, ο οποίος έδειξε να χάνει τις αισθήσεις του μετά το χτύπημα, τραυματίστηκε πιο σοβαρά και χρειάστηκε να αποχωρήσει με φορείο και να διακομιστεί αμέσως με το ασθενοφόρο σε νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις. Αντιθέτως, ο Διούδης, ο οποίος αποκόμισε ένα σκίσιμο στο πρόσωπο, συνέχισε να αγωνίζεται κανονικά.

Στο μεσοδιάστημα πάντως ο διαιτητής Κουτσιαύτης κλήθηκε από το VAR για να ξαναδεί τη φάση από την οθόνη, όπου και διαπίστωσε πως πριν από τη σύγκρουση που προκάλεσε ο Διούδης, ο Ιωαννίδης είχε κοντρολάρει την μπάλα με το χέρι. Ως εκ τούτου, πήρε πίσω την απόφαση για πέναλτι κι έδωσε οφσάιντ υπέρ του Παναθηναϊκού.

Ο,τι σχέδια είχε κάνει ο Μπόλονι για το β' ημίχρονο ανατράπηκαν όταν στο 48' ο Ζαγαρίτης έριξε στο έδαφος τον Τσιλούλη στο όριο της περιοχής. Ο Κουτσιαύτης αρχικά καταλόγισε ξανά πέναλτι υπέρ του Απόλλωνα αλλά και πάλι έπειτα από παρέμβαση του VAR, η «εσχάτη των ποινών» μετατράπηκε σε φάουλ εκτός περιοχής. Ωστόσο, ο Ζαγαρίτης τιμωρήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε αφήνοντας τον Παναθηναϊκό με δέκα παίκτες.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν κακός στο β' ημίχρονο κάτι για το οποίο έπαιξαν ρόλο και οι πολλές διακοπές. Το ματς άρχισε να... ανάβει προς το τέλος: ο Παναθηναϊκός απείλησε στο 73' ξανά με τον Ιωαννίδη και ο Απόλλων βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με τον Μπεντινέλι στο 78'. Και πάλι όμως έπειτα από παρέμβαση του VAR το τέρμα ακυρώθηκε διότι ο Μπεντινέλι ήταν οφσάιντ. Οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά με τον Σλίβκα στο 94' αλλά η μπάλα κατέληξε ελάχιστα άουτ και με τον Ντάουντα στο 94' οπότε ο Διούδης αντέδρασε εξαιρετικά.

Απόλλων: Βέρχουλστ, Μπρούσιτς (70' Χουχούμης), Λισγάρας, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης, Κολ, Ν. Ιωαννίδης (34' Ντάουντα), Μπεντινέλι, Σλίβκα, Φερνάντεζ (70' Μουνιέ), Τσιλούλης. 

Παναθηναϊκός: Διούδης, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ζαγαρίτης, Βέλεθ, Αλεξανδρόπουλος, Φ. Ιωαννίδης (85' Μαυρομάτης), Αθανασακόπουλος (80' Αϊτόρ), Χατζηγιοβάνης (73' Μολό), Μακέντα (80' Καρλίτος).

Απόλλων ΣμύρνηςΠαναθηναϊκόςSuperLeagueποδόσφαιροΦώτης Ιωαννίδης