Αθλητισμός|06.01.2021 19:47

ΑΕΚ - Παναιτωλικός 1-0: Νίκη με στυλ... Χιμένεθ

Newsroom

Εστω και με αρκετό άγχος η ΑΕΚ κατόρθωσε να επικρατήσει του Παναιτωλικού στο ΟΑΚΑ με 1-0 και να επιστρέψει στις νίκες. Η Ενωση που προερχόταν τρία σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα στη Super League, πανηγύρισε την πρώτη της νίκη το 2021 καθώς είχε προηγηθεί η ήττα από τον Ολυμπιακό στο Γ. Καραϊσκάκης. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ θα μπορούσε να έχει καθαρίσει το παιχνίδι νωρίτερα αν ήταν πιο αποτελεσματική αλλά θα μπορούσε να έχει δεχθεί και το γκολ της ισοφάρισης από την αξιόμαχη ομάδα του Αγρινίου καθώς οι αμυντικές ανορθογραφίες των Κιτρινόμαυρων έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ. Τούτη τη φορά όμως τα κατάφερε και δεν δέχθηκε γκολ για πρώτη φορά μετά από 73 μέρες και αφού μεσολάβησαν 13 αγώνες!

Το παιχνίδι ήταν από την αρχή γρήγορο με τις δυο ομάδες να παίζουν ανοιχτά. Με το πέρασμα του χρόνου όμως κι όσο δεν ερχόταν το γκολ η Ενωση έδειχνε ολοένα και πιο αγχωμένη. Ωστόσο η λύση για την ΑΕΚ βρέθηκε στο 41', οπότε η ομάδα του Χιμένεθ βρήκε το γκολ που έψαχνε έπειτα από εξαιρετικό συνδυασμό των παικτών της. Ο Μάνταλος έβγαλε την τελική πάσα προς τον Γαλανόπουλο, ο οποίος λειτουργώντας σαν σέντερ φορ εκτέλεσε ανοίγοντας το σκορ (1-0).

Η Ένωση θα μπορούσε σε κάποιες φάσεις -τουλάχιστον σε ένα τετ-α-τετ του Λιβάγια και άλλο ένα του Ολιβέιρα- να έχει πετύχει το 2-0, ενώ ο Παναιτωλικός είχε ευκαιρία με τον Ντάλσιο. Κανείς όμως δεν βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και το παιχνίδι τελείωσε στο 1-0 και με την ΑΕΚ να επιστρέφει στα τρίποντα. 

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Μπακάκης (67' Σβάρνας), Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσεάρου, Μιτάι (79' Ινσούα), Γαλανόπουλος, Σάκχοφ, Μάνταλος (79' Μαχαίρας), Γκαρσία (51' Λιβάγια), Τάνκοβιτς (67' Σιμόες), Ολιβέιρα.

Παναιτωλικός: Κνετ, Μαλής, Τζανακάκης (Αριγίμπι), Κωνσταντόπουλος, Περέιρα (69' Μάζουρεκ), Λιάβας, Τσιγγάρας, Ταχάρ (76' Γιάκολις), Μανθάτης (69' Μεντίνα), Ντάλσιο, Βέργος (63' Αζάντι).

ΑΕΚSuperLeagueποδόσφαιροΠαναιτωλικός