Αθλητισμός|07.01.2021 01:02

Μίλαν - Γιουβέντους 1-3 για τη Serie A: Υπόκλιση στη Γηραιά Κυρία

Newsroom

Τη Γιουβέντους δεν μπορείς να την υποτιμήσεις. Τι κι αν η Γηραιά Κυρία δεν διανύει και την καλύτερη φάση της. Στο ντέρμπι της Serie A με την προπορευόμενη και μέχρι τη σέντρα του ντέρμπι αήττητη και αλύγιστη Μίλαν οι πρωταθλητές Ιταλίας ανάγκασαν τους Ροσονέρι σε μια βαθιά υπόκλιση. Η ομάδα του Κριστιάνο Ρονάλντο και κυρίως του εκπληκτικού Φεντερίκο Κιέζα και του υπερδραστήριου Πάολο Ντιμπάλα, επικράτησε 3-1 στο Μιλάνο, έσπασε το αήττητο 15 αγώνων της Μίλαν και την πλησίασε στους επτά βαθμούς έχοντας κι ένα ματς λιγότερο...

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τη Γιούβε ήταν ο Κιέζα, ο οποίος πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ κι απέδειξε για ποιο λόγο «καιγόταν» να τον αποκτήσει από τη Φιορεντίνα.

Η Γιουβέντους άνοιξε το σκορ (0-1) στο 18' με τον Κιέζα έπειτα από εκπληκτική ασίστ με τακουνάκι του Ντιμπάλα.

 Η Μίλαν όμως που δεν σταμάτησε να πιέζει και να κυνηγά για το γκολ, προτού ολοκληρωθεί το ημίχρονο (41') το βρήκε και ισοφάρισε με «κεραυνό» του Καλάμπρια μέσα από την περιοχή (1-1).

Η Γιουβέντους όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Συνέχισε να πιέζει και τελικά βρήκε το γκολ στο 62' και πάλι με τον Κιέζα, ο οποίος με εξαιρετικό μακρινό σουτ σημάδεψε τη γωνία του Ντοναρούμα.

Η Μίλαν τα έπαιξε όλα για όλα προσπαθώντας να ισοφαρίσει αλλά η Γιουβέντους έβαλε τέλος στα όνειρα και στο αήττητο των Ροσονέρι. Στο 76' οι Μπιανκονέρι άλλαξαν ωραία την μπάλα και ο ΜακΚένι με θαυμάσιο τελείωμα σκόραρε (1-3).

Serie AΜίλανποδόσφαιροΓιουβέντους