Αθλητισμός|28.10.2018 19:53

Το «ΟΧΙ» του Ιβάν Σαββίδη στον γηπεδικό φασισμό

Αντώνης Τσακαλέας

Όπως επισημαίνει ο κ. Σαββίδης, «επιλέγω τη μέρα υπερηφάνειας του Έθνους μας, την ημέρα του ΟΧΙ, για να απευθυνθώ σε όλους όσους ενδιαφέρονται για το ελληνικό ποδόσφαιρο, φιλάθλους και παράγοντες όλων των ομάδων, ζητώντας να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των ηρώων μας 78 χρόνια πριν και να ενωθούμε απέναντι στον κοινό μας εχθρό, τον φασισμό και τη βία.

Σας καλώ όλους να καταπολεμήσουμε αποτελεσματικά τις φασιστικές συμπεριφορές και τα σύμβολά τους, που έκαναν την εμφάνισή τους στα ελληνικά γήπεδα! Σας καλώ να καταπολεμήσουμε ενωμένοι τα φαινόμενα αθλητικής βίας που πληγώνουν την ελληνική κοινωνία! Έφτασε η ώρα να πούμε όλοι μαζί το δικό μας ΟΧΙ σε εκείνους που προσπαθούν να αναβιώσουν στα ελληνικά γήπεδα τις συνθήκες διάλυσης της ανθρωπιάς και ευαισθησίας του ελληνικού λαού!».

Με την συγκεκριμένη τοποθέτηση, ο Ιβάν Σαββίδης θέλησε να εκφράσει, μεταξύ άλλων, και την δυσαρέσκειά του για την ανοχή που φαίνεται να υπάρχει στα Ελληνικά γήπεδα στην εμφάνιση φασιστικών συμβόλων, όπως συνέβη στο πανό που ανέβηκε πριν από μια εβδομάδα στο «Κλ. Βικελίδης», αλλά κατά καιρούς και σε άλλα γήπεδα.

Το πανό στην αναμέτρηση με αντίπαλο τον Αρη ενόχλησε έντονα τον πρόεδρο και μεγαλομέτοχο της ασπρόμαυρης ΠΑΕ, ειδικά από τη στιγμή που μέσω αυτού, κάποιοι προσπάθησαν να τον συνδέσουν με τέτοια σύμβολα. Ο Ιβάν Σαββίδης θέλησε να στείλει ένα μήνυμα συσπείρωσης εναντίον του φασισμού και της βίας στα Ελληνικά γήπεδα, ευελπιστώντας πως από εδώ και στο εξής θα υπάρχει μηδενική ανοχή σε τέτοιου είδους φαινόμενα.