Αθλητισμός|10.01.2021 22:15

Super League, Παναθηναϊκός - ΑΕΛ 2-0: Επαιξε με τη φωτιά και δεν κάηκε

Newsroom

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός έπαιξε με τη φωτιά αλλά δεν κάηκε καθώς κέρδισε έστω και αγχωτικά 2-0 την ΑΕΛ για τη 16η αγωνιστική της Super League. Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι, όπως και στη Ριζούπολη με τον Απόλλωνα μεσοβδόμαδα οπότε νίκησε 1-0, πέτυχε ένα γκολ νωρίς και διατήρησε μέχρι το φινάλε το μηδέν στην άμυνα κατακτώντας το δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο στο πρωτάθλημα που την σταθεροποιεί στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας. Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός, παρά τη μέτρια απόδοσή του και τα μεγάλα «νεκρά» διαστήματα που είχε στο παιχνίδι του, διατήρησε ανέπαφη την εστία του για τρίτο σερί ματς, ενώ δεδομένων των σημαντικών απουσιών (ΜακένταΒιγιαφάνιες, Μαουρίσιο, Σάντσες, Κουρμπέλης, Ζαγαρίτης) πήρε βοήθειες από παίκτες που έρχονται απ' τον πάγκο. «Χρυσοί» σκόρερ για τους «πράσινους» ήταν ο Καρλίτος, ο οποίος έφτασε τα πέντε γκολ στο πρωτάθλημα και ο Εμμανουηλίδης, ο οποίος λίγο μετά την είσοδό του βρήκε δίχτυα.

Οι δυο ομάδες άργησαν να αποκτήσουν ρυθμό στο παιχνίδι τους με αποτέλεσμα το πρώτο εικοσάλεπτο να περάσει δίχως φάση. Ο Παναθηναϊκός άρχισε να ανεβαίνει σταδιακά πατώντας περιοχή και απειλώντας στο 23' με τον Αϊτόρ και στο 30' τον Ιωαννίδη, ενώ η ΑΕΛ απάντησε στο 32' με τον Κολομπίνο. Τελικά, οι «πράσινοι» βρήκαν το γκολ που έψαχναν στο 36' με τον Καρλίτος, ο οποίος εκτέλεσε από κοντά (1-0) κι αφού είχε προηγηθεί σέντρα του Μολό και αδράνεια της άμυνας των «βυσσινί» με την παρεμβολή του Ιωαννίδη.

Το α' ημίχρονο έληξε στο 1-0 δίχως σημαντικές φάσεις, ενώ στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε το παιχνίδι μέχρι και το 57', οπότε απείλησε για πρώτη φορά η ΑΕΛ με τον Κολομπίνο, ο οποίος αν και αμαρκάριστος πλάσαρε άουτ.

Επί 38 λεπτά ο Παναθηναϊκός δεν δημιούργησε ούτε υποψία φάσης απέναντι στην ΑΕΛ που εύκολα αναχαίτιζε κάθε επιθετική δραστηριότητα των παικτών του «τριφυλλιού» που απείλησαν για πρώτη φορά στο β' ημίχρονο με τον Καμπετσή στο 84'. Ωστόσο αντέδρασε σωστά ο Μπάγιτς, ο οποίος στο 86' είπε «όχι» και στον Μπουζούκη. Η ΑΕΛ έχασε την τελευταία ευκαιρία για να ισοφαρίσει με τον Κολομπίνο στο 91' αλλά ο Διούδης μπλόκαρε σταθερά και διατήρησε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι το μηδέν στην άμυνα...

Και το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε στο 94' οπότε οι δύο αλλαγές του Μπόλονι, Καμπετσής και Εμμανουηλίδης συνδυάστηκαν ωραία και ο τελευταίος με εξαιρετικό πλασέ σκόραρε για τους «πράσινους».

Παναθηναϊκός: Διούδης, Μολό, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Αλεξανδρόπουλος (87' Σερπέζης), Αθανασακόπουλος (60' Χατζηγιοβάνης), Ιωαννίδης (87' Εμμανουηλίδης), Αϊτόρ (78' Μπουζούκης), Καρλίτος (78' Καμπετσής).

ΑΕΛ: Μπάγιτς, Μιχαήλ, Τσόσιτς, Σπαρβ, Φίλιπ, Μιλοσάβλιεβιτς (60' Τρούγιτς), Ζίζιτς (60' Μπέρτος), Κολομπίνο, Νικολιάς, Πινακάς, Ντουρμισάι (85' Νούνιτς).

ποδόσφαιροΠαναθηναϊκόςSuperLeagueΑΕΛ