Αθλητισμός|11.01.2021 21:46

Λαμία - ΑΕΚ 0-1: Νίκη αλά Μανόλο Χιμένεθ με γκολάρα Ανσαριφάρντ

Newsroom

Με την υπογραφή και το στυλ του Μανόλο Χιμένεθ ήρθε και η δεύτερη συνεχόμενη νίκη της ΑΕΚ για το 2021. Η Ενωση πέρασε νικηφόρα από τη Λαμία με το γνώριμο στον Ισπανό κόουτς 1-0 (είχε προηγηθεί το 1-0 με τον Παναιτωλικό), χάρη σε ένα θαυμάσιο πλασέ του Καρίμ Ανσαριφάρντ, ο οποίος έφτασε τα οχτώ γκολ σε 13 ματς στη Super League. Οι Κιτρινόμαυροι δεν απειλήθηκαν καθόλου από την ομάδα της Φθιώτιδας αλλά αγχώθηκαν αρκετά καθώς αναγκάστηκαν να παίξουν με παίκτη λιγότερο για 40 λεπτά λόγω αποβολής του Ινσούα στο 53'. Θα μπορούσαν να έχουν τελειώσει το ματς πολύ νωρίτερα αλλά σπατάλησαν όσες ευκαιρίες δημιούργησαν.

Η ΑΕΚ μείωσε τη διαφορά στους 11 βαθμούς από τον Ολυμπιακό, στους τρεις από τον Αρη και στον πόντο από τον ΠΑΟΚ κι ενώ την Πέμπτη (14/1) θα δώσει το εξ αναβολής παιχνίδι με τον Αρη στο Κλ. Βικελίδης. Αντιθέτως, η Λαμία παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας έχοντας μόλις πέντε βαθμούς.

Η ΑΕΚ μπήκε με αποφασιστικότητα στο παιχνίδι και ευτύχησε να σκοράρει μόλις στην πρώτη φάση που δημιούργησε. Στο 9' ο Ανσαριφάρντ υποδέχθηκε την μπάλα, έκανε εξαιρετική κίνηση και με ιδανικό τελείωμα άνοιξε το σκορ (0-1). Πανέξυπνη ενέργεια και εξαιρετικό σουτ από τον Ιρανό...

Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει και να κυνηγά το γκολ δίχως επιτυχία. Στο 18' ο Μπακάκης είχε μεγάλη ευκαιρία για να τελειώσει νωρίς-νωρίς το παιχνίδι αλλά τη σπατάλησε καθώς νικήθηκε από τον Επασί, όπως και στο 21' και πάλι ο Ανσαριφάρντ απείλησε για να σκοράρει αλλά η κεφαλιά του βρήκε το δοκάρι.

Η πρώτη αξιόλογη φάση της Λαμίας προέκυψε στο 39' έπειτα από πίεση που άσκησαν οι γηπεδούχοι αλλά το σουτ του Προβυδάκη κατέληξε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αθανασιάδη.

Η ΑΕΚ δεν κατόρθωσε να τελειώσει το παιχνίδι όταν μπορούσε και απ' το 53' και μετά έκανε τη δουλειά της μέσα στο γήπεδο πολύ πιο δύσκολη καθώς ο Ινσούα αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για πάτημα στον Προβυδάκη. Αυτή η απόφαση του διαιτητή Κουτσιαύτη που βρήκε σύμφωνο και το VAR, προκάλεσε έντονα παράπονα στην ΑΕΚ με τον Μανόλο Χιμένεθ να φωνάζει στον διαιτητή: «Καταστρέφεις το ποδόσφαιρο»...

Παρά το γεγονός πάντως ότι η ΑΕΚ αναγκάστηκε να παίξει για περίπου 40 λεπτά με παίκτη λιγότερο, διατήρησε τον απόλυτο έλεγχο του ματς και δεν απειλήθηκε από τη Λαμία που παρέμεινε ουραγός στη βαθμολογία.

Λαμία: Επασί, Βλάχος, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Σκόνδρας, Μπεχαράνο (59' Τζανδάρης), Μπιάρνασον (74' Γκούγκα), Προβυδάκης (59' Ντέλετιτς), Βασιλακάκης (59' Αραμπούλι), Ρόμανιτς (63' Τιρόνε), Καραμάνος.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Μπακάκης, Νεντελτσεάρου, Σβάρνας, Ινσούα, Σιμόες, Σάκχοβ (69' Κρίστιτσιτς), Μάνταλος (62' Γαλανόπουλος), Αλμπάνης (57' Λόπες), Τάνκοβιτς (69' Λιβάγια), Ανσαριφάρντ (63' Ολιβέιρα).

Λαμία ΠΑΕSuperLeagueποδόσφαιροΑΕΚ