Αθλητισμός|14.01.2021 15:46

Copa Libertadores: Δραματική πρόκριση στον τελικό της Παλμέιρας του Φερέιρα

Newsroom

Μολονότι από το πρώτο παιχνίδι η Παλμέιρας του Αμπελ Φερέιρα είχε αποκτήσει ένα μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Copa Libertadores καθώς επικράτησε στην έδρα της Ρίβερ Πλέιτ με 3-0, ο δεύτερος ημιτελικός στο Σάο Πάολο κάθε άλλος παρά εύκολος και διαδικαστικός ήταν. Η Ρίβερ, ήταν συγκινητική και κατέβαλε υπερπροσπάθεια προκειμένου να κάνει τη μεγάλη ανατροπή. Μάλιστα στο ημίχρονο είχε πάρει ήδη προβάδισμα δύο τερμάτων (0-2) χάρη στα γκολ του Ρόχας στο 29' και του Μπόρε στο 44'.

Η συνέχεια ήταν συγκλονιστική με τη Ρίβερ Πλέιτ να πολιορκεί και την Παλμέιρας να αμύνεται μαζικά προκειμένου να μην δεχτεί κι άλλο γκολ. Κάτι που εν τέλει πέτυχε έχοντας όμως και τη βοήθεια του VAR που ακύρωσε ένα γκολ των Αργεντινών και τους στέρησε δύο πέναλτι. Στο 52' ο Μοντιέλ σκόραρε αλλά το γκολ της Ρίβερ ακυρώθηκε για οφσάιντ, στο 74' η Ρίβερ έμεινε και με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Ρόχας και στο 76' ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι υπέρ των Αργεντινών αλλά το VAR είχε διαφορετική άποψη.

T

Το φινάλε ήταν δραματικό με τη Ρίβερ να σφυροκοπά με δοκάρι στο 84', ενώ στο ένατο λεπτό των καθυστερήσεων οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι που πράγματι ήταν, ωστόσο με παρέμβαση του VAR τελικά διαπιστώθηκε ότι είχε προηγηθεί οφσάιντ κι άρα η παράβαση του πέναλτι ήταν ως μη γενόμενη. Με αυτόν τον τρόπο η Παλμέιρας έφτασε για πέμπτη φορά σε τελικό του Copa Libertadores έχοντας κατακτήσει τον τίτλο μια φορά το 1999 κι έχοντας συμμετάσχει στον τελικό το 1961, το 1968 και το 2000.

 

T

Στον τελικό η ομάδα του Αμπελ Φερέιρα θα αναμετρηθεί με τον νικητή του ζευγαριού Σάντος - Μπόκα Τζούνιορς (το πρώτο ματς στην Αργεντινή έληξε ισόπαλο 0-0) που θα γίνει τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (14/1, 00.15).

Ο Αμπελ Φερέιρα πανηγυρίζει την πρόκριση της Παλμέιρας (copyright: AP)
ποδόσφαιροΡίβερ ΠλέιτΠαλμέιραςCopa LibertadoresΑμπέλ Φερέιρα