Αθλητισμός|19.02.2021 20:42

Αρης - ΑΕΚ 0-1: Πέρασε από το «Κλ. Βικελίδης» με υπογραφή Λιβάι Γκαρσία

Γιάννης Σκόκας

Μια αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ του Λιβάι Γκαρσία καθόρισε το ντέρμπι του Αρη με την ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη, που βρήκε την Ένωση μεγάλη νικήτρια με 0-1. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ, έστω κι αν δεν... γοήτευσε με την εμφάνισή της, είχε ουσία, ήταν αποτελεσματική σε άμυνα και επίθεση και πανηγύρισε μια ιδιαίτερα σημαντική νίκη που τη φέρνει στη δεύτερη θέση της Super League, ισόβαθμη με τον Αρη στους 33 βαθμούς, στο -9 από τον προπορευόμενο Ολυμπιακό και στο +1 από τον τέταρτο ΠΑΟΚ.

Η ΑΕΚ με τη γνωστή συνταγή του Ισπανού τεχνικού επικράτησε 1-0 για τρίτο σερί ματς μετά τις δύο νίκες επί του Παναιτωλικού και της Λαμίας με το ίδιο σκορ. Αντιθέτως, ο Αρης επιβεβαίωσε ότι δεν διανύει και την καλύτερη περίοδό του τις τελευταίες εβδομάδες έχοντας τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα στα τέσσερα τελευταία ματς: ισοπαλία με τα Γιάννενα, ήττα από Λαμία και ΑΕΚ και μόνο μια νίκη επί του Βόλου.

Το παιχνίδι άφησε... υποσχέσεις στο ξεκίνημά του με τον Αρη να απειλεί για να σκοράρει μόλις στο 6'. Ο Λόπες έκανε λανθασμένο γύρισμα, ο Μάνος εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και κυνήγησε τη φάση, αλλά το τελείωμά του ήταν κακό με αποτέλεσμα ο Νεντελτσιάρου να απομακρύνει προτού η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Η ΑΕΚ απάντησε στη φάση του Αρη στο 21' με κεφαλιά του αμαρκάριστου Ανσαριφάρντ, ο οποίος όμως έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Μπουσέ. Κι έκτοτε το απόλυτο μηδέν μέχρι το τέλος του ημιχρόνου με τις δυο ομάδες να αλληλοεξουδετερώνονται έχοντας όλες κι όλες τρεις τελικές προσπάθειες (2 ο Αρης και 1 η ΑΕΚ)...

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με την ΑΕΚ να απειλεί με μακρινό σουτ του Ανσαριφάρντ μόλις 32'' μετά τη σέντρα. Ωστόσο η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.

Το γκολ που αναζητούσε η ΑΕΚ αλλά δεν είχε τρόπο για να το πετύχει σε κανονική ροή αγώνα, το πέτυχε στο 65' με θαυμάσια εκτέλεση φάουλ του Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος έστειλε την μπάλα στη γωνία του Μπουσέ γράφοντας το 0-1.

Ο Αρης δεν μπόρεσε να απειλήσει στη συνέχεια του ματς καθώς τον κράτησε μακριά από την περιοχή της η ΑΕΚ, που σκόραρε ξανά στο 98' με τον Λιβάγια, ο οποίος όμως ήταν οφσάιντ. 

Αρης: Μπουσέ, Σούντγκρεν, Μπεναλουάν, Ροζ, Σάκιτς (87' Τζέγκο), Σάσα (87' Ιωάννου), Ματίγια, Μπρούνο Γκάμα, Σίλβα (63' Ματέο Γκαρσία), Μαντσίνι, Μάνος.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Μπακάκης, Σβάρνας, Νεντελτσιάρου (20' Λάτσι), Λόπες, Σιμόες, Κρίστιτσιτς (60' Κρίστιτσιτς), Γαλανόπουλος, Γκαρσία (75' Σάκχοβ), Μαχαίρας (60' Λιβάγια), Ανσαριφάρντ.

ΑρηςSuperLeagueΑΕΚποδόσφαιρο