Αθλητισμός|15.01.2021 00:00

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπιλμπάο 1-2: Νέο στραπάτσο των Μερένχες από τους Βάσκους

Newsroom

Οσο τραυματική ήταν η παρουσία της Ρεάλ Μαδρίτης στον ημιτελικό του Σούπερ Καπ Ισπανίας, άλλο τόσο πανηγυρική ήταν η πρόκριση της Αθλέτικ Μπιλμπάο στον τελικό. Οι Βάσκοι πήραν τα... σκαλπ των Μαδριλένων επικρατώντας 2-1 και εξασφάλισαν μια σπουδαία πρόκριση στον τελικό της Κυριακής (17/1) με αντίπαλο την πολυνίκη του θεσμού Μπαρτσελόνα, που έχει 13 τρόπαια στη συλλογή της αντί δύο της Μπιλμπάο (1984, 2015) που έχει άλλες δύο παρουσίες σε τελικό (1983, 2009). Αντιθέτως, οι Μερένχες που έχουν κατακτήσει 11 τίτλους στη διοργάνωση, απέτυχαν να βρεθούν για 16η και δεύτερη συνεχόμενη φορά σε τελικό, επιβεβαιώνοντας πως τις τελευταίες εβδομάδες πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο με δύο γκέλες στο πρωτάθλημα από τις μικρομεσαίες Ελτσε και Οσασούνα.  

Η εξαιρετική Μπιλμπάο, που έχει εξασφαλίσει την πρόκριση και στον τελικό του ισπανικού Κυπέλλου (Copa del Rey), μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και άνοιξε το σκορ στο 18' με τον έμπειρο Ραούλ Γκαρσία, ο οποίος στο 38' ήταν εύστοχος και σε εκτέλεση πέναλτι διαμορφώνοντας το 2-0 για τους Βάσκους. Και στις δύο περιπτώσεις πάντως, μοιραίος για τους Μερένχες ήταν ο Λούκας Βάσκεθ, οποίος κατ' ανάγκη έπαιξε δεξιός μπακ και τα έκανε μούσκεμα.

Η Ρεάλ τα είχε όλα, είχε να αντιμετωπίσει και την ατυχία καθώς δύο εξαιρετικά σουτ του Ασένσιο στο 62' και το 69' προσέκρουσαν στο δοκάρι της Μπιλμπάο.

Ο Μπενζεμά σκόραρε στο 73' και ξαναέβαλε στο παιχνίδι τη Βασίλισσα που και πάλι με τον Γάλλο φορ βρήκε δίχτυα στο 82' αλλά το γκολ ακυρώθηκε (ορθώς) ως οφσάιντ. Η ομάδα του Ζιντάν πίεσε αλλά δεν βρήκε το γκολ της ισοφάρισης που θα έστελνε το ματς στην παράταση...

Στα πέναλτι η Μπαρτσελόνα

Στον άλλο ημιτελικό, η Μπαρτσελόνα επικράτησε της Σοσιεδάδ στα πέναλτι με 3-2 καθώς η κανονική διάρκεια του αγώνα και η παράταση έληξαν 1-1. Δίχως τον τραυματία Λιονέλ Μέσι στη σύνθεσή της η Μπάρτσα άνοιξε το σκορ με τον Ντε Γιονγκ στο 39, αλλά δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης στο 51' με εκτέλεση πέναλτι του Ογιορθάμπαλ. Τελικά το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι, εκεί όπου μίλησε η κλάση του Γερμανού γκολκίπερ Τερ Στεγκεν, ο οποίος απέκρουσε δύο εκτελέσεις.

ΜπαρτσελόναΣούπερ Καπ ΙσπανίαςΑθλέτικ ΜπιλμπάοΡεαλ ΜαδρίτηςΡεάλ Σοσιεδάδ