Αθλητισμός|17.01.2021 17:54

Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα Live

Newsroom

Ο Αχμέντ Χασάν επέστρεψε στα γκολ μετά την περιπέτεια που είχε με τον κορονοϊό κι έσωσε τον Ολυμπιακό από γκέλα με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Γ. Καραϊσκάκης. Οι «ερυθρόλευκοι» φλέρταραν με την πρώτη εντός έδρας γκέλα της σεζόν αλλά ο Αιγύπτιος φορ στο 93' με εξαιρετική κεφαλιά ξελάσπωσε την ομάδα του, όπως πολλές φορές έχει κάνει κατά το παρελθόν. Οι Πειραιώτες με τη νίκη που πανηγύρισαν με 1-0 παρέμειναν αήττητοι στη Super League μετά από 17 αγωνιστικές και διατήρησαν τη διαφορά ασφαλείας που έχουν από τους διώκτες τους. Προηγήθηκε πάντως μια μέτρια εμφάνιση από τον Ολυμπιακό που έχασε πέναλτι με τον Βαλμπουενά. Και πάλι όμως βρήκε τη νίκη για το... τρίποντο.

Δοκάρι και πέναλτι ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι με διάθεση να κυνηγήσει το γκολ και να πάρει νωρίς το προβάδισμα. Ιδίως στο διάστημα 10'-20' άσκησε μεγάλη πίεση χάνοντας 2-3 σημαντικές ευκαιρίες, ενώ στο 20' απώλεσε τη σπουδαιότερη όλων καθώς ο Χουτεσιώτης με καταπληκτική εκτίναξη απέκρουσε πέναλτι του Βαλμπουενά. Μάλιστα στο ξεκίνημα της φάσης κατά την οποία ο Ολυμπιακός κέρδισε το πέναλτι, ο Ελ Αραμπί προτού ανατραπεί από τον Χουτεσιώτη «σημάδεψε» το δοκάρι.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα κατόρθωσε να αναχαιτίσει κάθε επιθετική προσπάθεια του Ολυμπιακού στο α' ημίχρονο, ενώ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ με μακρινό σουτ του Παμλίδη.

Γκολ αλλά οφσάιντ ο Ολυμπιακός

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με αναγκαστική αλλαγή για τον ΠΑΣ που έχασε λόγω τραυματισμού τον γκολκίπερ Χουτεσιώτη, στου οποίου τη θέση πέρασε ο Αθανασίου, που έκανε ντεμπούτο στη Super League, ενώ από πλευράς Ολυμπιακού ο Μαρτίνς έριξε στη μάχη Φορτούνη και Καμαρά για να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του. Στο 53' οι Πειραιώτες είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Μασούρα να σουτάρει και τον Αθανασίου να αποκρούει εξαιρετικά, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Ελ Αραμπί σκόραρε με προβολή αλλά το γκολ που πέτυχε ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Η κατοχή της μπάλας ήταν συντριπτικά με το μέρος του Ολυμπιακού (66-34%) αλλά οι φάσεις έρχονταν με το... σταγονόμετρο. Σε μια απ' αυτές στο 79' ο Ελ Αραμπί βρέθηκε μόνος απέναντι στον Αθανασίου αλλά το πλασέ που έκανε ήταν άστοχο.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως η γκέλα δεν θα αποφευχθεί για τον Ολυμπιακό, ο Χασάν μίλησε στο φινάλε. Ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ, ο Αιγύπτιος κυριάρχησε στον αέρα και με κεφαλιά στο 93' έγραψε το 1-0 με... buzzer beater χαρίζοντας την ένατη σερί εφετινή εντός έδρας νίκη του στο πρωτάθλημα.

Ολυμπιακός: Σα, Ντρέγκερ (72' Βρουσάι) Σισέ, Σεμέδο, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (46' Καμαρά), Εμβιλά, Βαλμπουενά (82' Τιάγκο Σίλβα), Μασούρας (66' Χασάν), Μπρούμα (46' Φορτούνης), Ελ Αραμπί.

ΠΑΣ Γιάννινα: Χουτεσιώτης (46' Αθανασίου), Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Σιόντης, Λιάσος, Μπρένερ (55' Ελευθεριάδης), Καρτάλης (87' Πανουργιάς), Παμλίδης (79' Νάουμετς), Λεό.

ΠΑΣ ΓιάννιναLIVEΟλυμπιακόςΑχμέντ ΧασάνSuperLeague