Αθλητισμός|07.01.2019 10:13

Πρίγιοβιτς: Τον δελεάζουν τα πετροδόλαρα και λέει «αντίο» στον ΠΑΟΚ

Αντώνης Τσακαλέας

Ο 29χρονος άφησε στην άκρη τα όποια συναισθήµατα µόλις πήρε στα χέρια του την οικονοµική προσφορά (5,3 εκατ. ευρώ ετησίως για συµβόλαιο 4,5 χρόνων) της οµάδας της Σαουδικής Αραβίας, καθώς το συµβόλαιο που του προσφέρει είναι συµβόλαιο ολόκληρης καριέρας...

Η Αλ Ιτιχάντ, που βρίσκεται σε δεινή αγωνιστική θέση, µε µόλις µία νίκη µε την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου (15 αγωνιστικές), δείχνει πόσο «καίγεται» να βρει έναν ποδοσφαιριστή που θα της λύσει το πρόβληµα που έχει στην επίθεση, καθώς το συµβόλαιο που προσφέρει στον Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς ξεφεύγει ακόµα και της οικονοµικής «λογικής» στη Σαουδική Αραβία. Για τον Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς και τα δικά του οικονοµικά δεδοµένα, σε επίπεδο ποδοσφαιριστής καριέρας, οι Σαουδάραβες του δίνουν τέτοιες απολαβές που µέσα σε δέκα µήνες θα έχει σχεδόν κερδίσει όσα χρήµατα προέβλεπαν τα συµβόλαιά του από το καλοκαίρι του 2008 µέχρι και το καλοκαίρι του 2018!

Με βάση τα οικονοµικά δεδοµένα των οµάδων στις οποίες ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς βρισκόταν από τον Ιούλιο του 2008, όταν και έφυγε από τις ακαδηµίες της Πάρµα και βρέθηκε στην Ντέρµπι Κάουντι και µετά σε Γέοβιλ, Νορθάµπτον, Σιόν, Λοζάνη, Τρόµσο, Τζουργκάρντεν, Μπολούσπορ, Λέγκια Βαρσοβίας και ΠΑΟΚ, οι συνολικές απολαβές του Σέρβου, µαζί µε αυτές στον ΠΑΟΚ µέχρι το καλοκαίρι του 2018, δεν ξεπερνούν τα 4,5 εκατ. €.

Με βάση το συµβόλαιο που του προσφέρει η Αλ Ιτιχάντ, αν αυτό αρχίσει να «τρέχει» από σήµερα, ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς θα έχει βάλει µέχρι τις 7 Νοεµβρίου 2019 στον λογαριασµό του περίπου 4,6 εκατ. €. Υστερα από σχετική άδεια των ιθυνόντων του «∆ικεφάλου του Βορρά», ο Πρίγιοβιτς ταξίδεψε προς ανατολάς, προκειµένου να έχει µία διά ζώσης πρώτη συνάντηση µε τους διοικούντες την Αλ Ιτιχάντ και αναµένεται να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη.

Ο 28χρονος Σέρβος φορ δέχθηκε τρελή πρόταση από την Ιλ Ιτιχάντ, η οποία του προσ φέρει 5,3 εκατ. € ετησίως για συµβόλαιο 4,5 χρόνων

Οι δύο οµάδες έχουν µπει σε ένα «πόκερ» που έχει να κάνει µε τη ρήτρα του συµβολαίου του Πρίγιοβιτς. Μέχρι στιγµής η Αλ Ιτιχάντ δεν προσφέρει όλο το ποσό (10 εκατ. ευρώ) σε µία δόση. Εφόσον δεν συµβεί αυτό µέχρι την Τρίτη, ο Ιβάν Σαββίδης θα συναντηθεί µε τον Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς, στην ύστατη προσπάθεια του µεγαλοµετόχου της ΠΑΕ να τον κρατήσει στην Τούµπα.

Kαι ο Μπεργκ στη λίστα

Από τη στιγµή που η Αλ Ιτιχάντ µπήκε γερά στο παιχνίδι της απόκτησης του Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς, οι «ασπρόµαυροι» ξεκίνησαν τις πρώτες διεργασίες, προκειµένου να διαπιστώσουν τον τρόπο µε τον οποίο θα περάσουν στην επόµενη µέρα.

Απαντες αντιλαµβάνονται πως η απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή που θα µπορέσει να «γεµίσει τα παπούτσια» του Πρίγιοβιτς δεν είναι εύκολη υπόθεση, όµως ο ΠΑΟΚ πριν από δύο χρόνια είχε καταφέρει να βρει τρόπο να αντικαταστήσει τον τότε πρώτο του σκόρερ, Γκάρι Ροντρίγκες, µεσούσης της σεζόν.

Ο παίκτης θα είναι ελεύθερος να µετακινηθεί στους Σαουδάραβες αν ο ΠΑΟΚ, που ψάχνει ήδη τον αντικαταστάτη του, πληρωθεί τη ρήτρα των 10 εκατ. €

Μέλος της λίστας είναι και ο Μάρκους Μπεργκ. ∆εν είναι ούτε ο µόνος, ούτε βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Είναι όµως ο πλέον «γνώριµος» σε όλους. Το συµβόλαιο του 32χρονου Σουηδού είναι στα 3,4 εκατ. ευρώ (σχεδόν 40% λιγότερα από αυτά που θα λαµβάνει ο Πρίγιοβιτς) λήγει το καλοκαίρι, αλλά η Αλ Αΐν έχει δικαίωµα µονοµερούς ανανέωσης.

Η Αλ Αΐν θέλει να διατηρήσει τα εγχώρια σκήπτρα και σίγουρα δεν θα είναι ο πλέον εύκολος διαπραγµατευτής. Η ρήτρα που έχει βάλει ο Παναθηναϊκός, ύψους 5 εκατ. € σε περίπτωση επιστροφής του στο ελληνικό πρωτάθληµα, λήγει στις 31 Ιανουαρίου, και αν η υπόθεση προχωρήσει, τότε θα γίνουν διαπραγµατεύσεις για την «αναπροσαρµογή» της.

Μάρκους ΜπεργκΠΑΟΚΑλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς