Αθλητισμός|17.01.2021 19:31

ΟΦΗ - ΠΑΟΚ 0-3: Ξέσπασε με μπαλάρα ο Δικέφαλος στο Ηράκλειο

Newsroom

Εκρηκτικός ήταν ο ΠΑΟΚ στο Ηράκλειο, όπου νίκησε κατά κράτος τον ΟΦΗ και επέστρεψε στις νίκες στη Super League. Ο Δικέφαλος ήταν καταιγιστικός και επικράτησε 3-0 των Κρητικών έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μίκαελ Κρμέντσικ, ο οποίος ήρθε και άλλαξε ριζικά την επιθετική λειτουργία της ομάδας του Πάμπλο Γκαρσία. Ο ΠΑΟΚ ήταν ασταμάτητος και δημιούργησε αμέτρητες φάσεις για γκολ κάνοντας το 0-3 να μοιάζει... φτωχό. Σκόρερ για τους Θεσσαλονικείς ήταν οι Τζόλης, Βαρέλα και Κρμέντσικ, ενώ ο ΟΦΗ από το 25' έπαιζε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του γκολκίπερ Βάτερμαν. Ντεμπούτο με τον ΠΑΟΚ έκανε ο 16χρονος Γιάννης Κωνσταντέλιας.

Ο ΠΑΟΚ, που παρέμεινε σε απόσταση δέκα βαθμών από τον Ολυμπιακό που νίκησε τον ΠΑΣ Γιάννινα με γκολ στο 93',  απείλησε για πρώτη φορά στο ματς μόλις στο 4' με τον Ουάρντα αλλά ο Βάτερμαν αντέδρασε σωστά και απέκρουσε σε κόρνερ, ενώ ο Δικέφαλος απείλησε ξανά στο 11' με τον Κρμέντσικ, ο οποίος όμως πλάσαρε ελάχιστα άουτ.

Στο 19' απείλησε ξανά ο Κρμέντσικ καθώς έπειτα από καταπληκτική κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Βάτερμαν.

Η πίεση του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε και στο 22' ο Τζόλης βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Βάτερμαν, ο οποίος όμως τον ανέτρεψε εκτός περιοχής. Αρχικά ο Παπαπέτρου τον τιμώρησε με κίτρινη κάρτα αλλά αφού ξαναείδε τη φάση στο VAR, τελικά απέβαλε με απευθείας κόκκινη τον γκολκίπερ του ΟΦΗ που έμεινε με δέκα παίκτες από το 25'.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει αλλά ο Σωτηρίου ήταν «καυτός» και αντέδρασε εξαιρετικά στην προσπάθεια του Κρμέντσικ στο 44' και του Τζόλη στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου.

Ο ΠΑΟΚ δεν πτοήθηκε από τις χαμένες ευκαιρίες του α' ημιχρόνου και στο δεύτερο 45λεπτο μπήκε στο ματς με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Και με ένα πεντάλεπτο ξέσπασμα καθάρισε το παιχνίδι καθώς μόλις στο 48' έπειτα από σέντρα του Μουργκ, ο Τζόλης με εντυπωσιακή εναέρια προβολή άνοιξε το σκορ (0-1).

Προτού προλάβουν να συνέλθουν οι παίκτες του ΟΦΗ, ο ΠΑΟΚ χτύπησε και δεύτερη φορά με τον Βαρέλα, ο οποίος με κίνηση αλά σέντερ φορ μετά από παράλληλη μπαλιά του Τζόλη, έγραψε το 0-2 στο 53'.

Ο ΠΑΟΚ παρέμεινε με το πόδι στο γκάζι και στο 68' σκόραρε για τρίτη φορά με εξαιρετικό τελείωμα του Κρμέντσικ (0-3).

Η ροή του παιχνιδιού έδωσε το δικαίωμα στον Πάμπλο Γκαρσία να ρίξει στη «μάχη» και τον 16χρονο Κωνσταντέλια, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του σε ηλικία 16 ετών!

ΟΦΗ: Βάτερμαν, Βάις, Βούρος (77' ), Σελίμοβιτς, Λυμπεράκης (30' Σωτηρίου), Κοροβέσης (78' Σουρνάκης), Νέιρα, Βαφέας, Στάικος, Στούρτζεον (68' Γρίβας), Σαρδινέρο (69' Γιαννούλης). 

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια (76' Ροντρίγκο), Βαρέλα, Κρέσπο, Περέιρα, Τσιγγάρας, Σβαμπ (76' Αουγκούστο), Ουάρντα (83' Κωνσταντέλιας), Τζόλης, Μουργκ (69' Λάμπρου), Κρμέντσικ (76' Σβιντέρσκι).

ΟΦΗΜίκαελ ΚρμέντσικΓιάννης ΚωνσταντέλιαςΠΑΟΚποδόσφαιροSuper League