Αθλητισμός|17.01.2021 21:41

Αρης - Παναθηναϊκός 0-1: Με Καμπετσή και Διούδη ξαναμπαίνει σε τροχιά Ευρώπης

Newsroom

Μια πολύ σημαντική νίκη θυμίζοντας στον χαρακτήρα... κανονικό Παναθηναϊκό πανηγύρισαν οι «πράσινοι» στη Θεσσαλονίκη επί του Αρη με 1-0 για την 17η αγωνιστική της Super League. Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι προσπαθεί να επιστρέψει στην κανονικότητα και το αποδεικνύει με την αγωνιστική παρουσία της και κυρίως με την αποτελεσματικότητα που επιδεικνύει τον τελευταίο καιρό. Το «τριφύλλι» άλλωστε με τη νίκη που πέτυχε στο «Κλ. Βικελίδης» πανηγύρισε για τρίτη σερί αγωνιστική μετά τις νίκες επί του Απόλλωνα και της ΑΕΛ, παρέμεινε αήττητο για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι κρατώντας μάλιστα ανέπαφη την εστία του για 360 αγωνιστικά λεπτά και ξαναμπαίνει σε ευρωπαϊκή τροχιά καθώς πλέον απέχει πέντε βαθμούς από τον τέταρτο Αρη.

Για να συμβεί αυτό βεβαίως πρωταγωνίστησε ο γκολκίπερ της ομάδας Σωκράτης Διούδης, ο οποίος όποτε χρειάστηκε ήταν ανίκητος. Αν μη τι άλλο, το ρίσκο που πήρε ο Μπόλονι και η τόλμη που επέδειξε ρίχνοντας στη μάχη ως βασικούς τη νέα γενιά, τον «χρυσό» σκόρερ Καμπετσή, τους Εμμανουηλίδη, Ιωαννίδη αφήνοντας εκτός τον Μακέντα, τον Καρλίτος και τον Αϊτόρ, ενώ δεν υπολόγιζε και τους Βιγιαφάνιες, Σάντσες.

Ο Παναθηναϊκός προειδοποίησε τον Αρη με φάση στο 7' με τον Καμπετσή, ο οποίος στο 9' νωρίς-νωρίς έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του (0-1). Ο Χουάνκαρ εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, ο Βέλεθ με τη μία έκανε το γύρισμα και ο επερχόμενος Καμπετσής με πλασέ έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Καμπετσή μετά την 1η Απριλίου 2019!

Ο Αρης σταδιακά άρχισε να ξεπερνά το σοκ και να ανεβάζει την απόδοσή του απειλώντας σοβαρά για πρώτη φορά στο 37' με δοκάρι του Μαντσίνι.

Ο Αρης μπήκε πολύ πιο αποφασισμένος και με καλύτερο αγωνιστικό πλάνο στο β' ημίχρονο απειλώντας για πρώτη φορά με τον Μάνο στο 48' και στη συνέχεια με τον Τζέγκο στο 53' και με τον Μάνο στο 60' . Ομως ο Διούδης ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικός.

Ο Παναθηναϊκός απάντησε με φοβερή ενέργεια και σουτ του Εμμανουηλίδη στο 63' αλλά ο Σιαμπάνης απέκρουσε εξαιρετικά και με μεγάλη ευκαιρία του Βέλεθ που στο 65' αν και αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή σούταρε άουτ.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, ο Αρης έδειξε να ξεμένει από ιδέες και ανάσες, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που κράτησε με νύχια και με δόντια το πολυπόθητο προβάδισμα που είχε πάρει από το 9'.

Αρης: Σιαμπάνης, Σούντγκρεν (81' Σάκιτς), Ροζ, Μπεναλουάν, Ιωάννου (81' Γκάνεα), Τζέγκο (55' Σάσα), Ματίγια, Γκάμα, Μαντσίνι (68' Σίλβα), Ματέο, Λόπεθ (46' Μάνος).

Παναθηναϊκός: Διούδης, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Εμμανουηλίδης (77' Χατζηγιοβάνης), Ιωαννίδης (80' Καρλίτος), Πούγγουρας, Αλεξανδρόπουλος, Μολό, Μαουρίσιο (81' Χατζηθεοδωρίδης), Καμπετσής.

ΠαναθηναϊκόςSuperLeagueΑρηςποδόσφαιρο