Αθλητισμός|17.01.2021 20:47

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0: Ισόπαλο το ντέρμπι, κορυφή οι «μπέμπηδες»

Newsroom

Το απόλυτο ντέρμπι της Premier League έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0) αλλά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βγήκε περισσότερο κερδισμένη στη μάχη με την πρωταθλήτρια Λίβερπουλ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο, ήταν εξαιρετικοί στην τακτική προσέγγιση του ματς, απενεργοποίησαν κάθε επιθετικό όπλο των «κόκκινων» και απέσπασαν μια ισοπαλία που τους διατηρεί στην κορυφή της βαθμολογίας και στο +3 από τη Λίβερπουλ. Αν πάντως υπάρχει μια ομάδα που σίγουρα χαμογελάει αυτή είναι η Μάντσεστερ Σίτι που έχει δύο ματς λιγότερα και την ευκαιρία να βρεθεί μόνη πρώτη στην κορυφή.

Η Γιουνάιτεντ με τη μεστή και συμπαγή εμφάνισή της στο Ανφιλντ Ρόουντ απέδειξε ότι μόνο τυχαία δεν βρίσκεται στην πρώτη θέση της Premier League, όπου έχει να ηττηθεί από την 1η Νοεμβρίου μετρώντας 12 σερί ματς δίχως ήττα! Από την άλλη πλευρά, η Λίβερπουλ επιβεβαίωσε πως διανύει την χειρότερη περίοδο της τελευταίας τριετίας καθώς συμπλήρωσε τέσσερα σερί ματς χωρίς νίκη!

Μάλιστα, αν δεν υπήρχε ο Αλισον στο φινάλε η Γιουνάιτεντ θα μπορούσε να έχει φύγει από το Λίβερπουλ με το τρίποντο καθώς ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ αντέδρασε εξαιρετικά σε σουτ του Πογκμπά και του Φερνάντες.

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Χέντερσον, Φαμπίνιο, Ρόμπερτσον, Βαϊνάλντουμ (89' Μίλνερ), Τιάγκο, Σακίρι (76' Τζόουνς), Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο (85' Οριγκί).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Γουάν-Μπισάκα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Σο, Φρεντ, ΜακΤόμινεϊ, Πογκμπά, Φερνάντες (90' Γκρίνγουντ), Ράσφορντ, Μαρσιάλ (61' Καβάνι).

ΛίβερπουλποδόσφαιροPremier LeagueΜάντσεστερ Γιουνάιτεντ